Украинска атака! Дронове летят към Москва и Санкт Петербург

Обстрел е имало и на Белгородска област в Русия

Украинска атака! Дронове летят към Москва и Санкт Петербург | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес

Министерството на отбраната на Русия съобщи рано тази сутрин, че подразделенията за противовъздушна отбрана са свалили един украински дрон над Московска област и друг над Ленинградска - административния регион около втория по големина руски град Санкт Петербург, предаде Ройтерс.

В публикация в социалната мрежа Телеграм се посочва, че двата инцидента са станали около 01:30 ч. (00:30 ч. българско време).

Преди това кметът на Москва Сергей Собянин съобщи в същата социална мрежа, че силите за ПВО са свалили дрон, който се бил насочил към руската столица. Отломки от него са паднали на земята, но няма разрушения и пострадали.

Другият дрон е бил прехванат над Ленинградска област и е паднал на земята, след като сигналът му бил заглушен. Няма пострадали хора и нанесени материални щети, предаде ТАСС, като се позова на местните власти.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков междувременно съобщи, цитиран от Франс прес, за украински ракетен обстрел по граничещия със съседната държава южен руски регион.

Една жена е била ранена от шрапнел в областта на коляното. Нанесени са щети на къщи и електропреносни линии.

Белгородска област от месеци редовно става сцена на смъртоносни трансгранични обстрели, отбелязва АФП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Bios
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи