Наш експерт разкри уникална стратегия на Путин за войната

Войната в Близкия изток ще се води дълго, защото редица световни сили имат интерес от това

Наш експерт разкри уникална стратегия на Путин за войната | StandartNews.com

Източник: ТАСС

„Москва гледа със задоволство събитията в Близкия изток, защото постигнаха няколко аспекта, които Русия искаше. На първо място украинският конфликт излезе от новинарските емисии. На второ място дава възможност за пренареждане на военните доставки към Украйна. На трето място всяка грешка на Израел и на израелската армия ще даде възможност да бъдат сочени и заклеймявани от световната прогресивна общественост на фона на това, което прави Русия в Украйна." Анализът направи пред бТВ Иван Анчев - дипломат, възпитаник на академията на ФБР и един от създателите на  Центъра за изследване на глобални хибридни заплахи.

„Путин не само не изрази съболезнования на Израел, но и сравни атаката на „Хамас“ с обсадата на Ленинград. По този начин той се опитва да вменява на израелците нацизъм, защото именно нацистите са обсадили Ленинград. Преди това се опита и на Зеленски да му вмени нацистки действия“, подчерта Анчев.

По думите му войната в Близкия изток ще се води дълго, защото редица световни сили имат интерес от това да се води максимално дълго.

„Вече споменах Русия. Идеята на Путин е да добута войната в Украйна поне до президентските избори в САЩ. И ако Тръмп спечели, Путин смята, че лесно ще се договори с него в ущърб на Украйна. От една страна има интерес войната в Газа има се проточи, за да се проточи и тази в Украйна. Иран също има интерес да се проточва тази война, защото дестабилизира Израел“, заяви Анчев.

По думите му сухопътната операция на Израел няма да е дълга, но ще е с хирургична точност.

Той коментира и мигрантските вълни в Европа. „В Европа бяха допусната огромен брой радикални мигранти, което създава заплаха за държава и обществата в нея. Ще бъдем свидетели на все по-силна радикализация. Държавността в Западна Европа ще се справя все по-трудно с мигрантската радикализация“, категоричен бе Анчев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай