Чипът в мозъка вече е факт! Иде ли новият световен ред

"Нюралинк" откри проучването за набиране на участници миналия септември

Чипът в мозъка вече е факт! Иде ли новият световен ред | StandartNews.com

Източник: Нюралинк

Милиардерът създател на компанията "Нюралинк"(Neuralink) Илон Мъск обяви, че първият човешки пациент е получил имплант от стартъп за мозъчни чипове в неделя и се възстановява добре, предаде Ройтерс.

"Първоначалните резултати показват обещаващо откриване на невронни шипове", заяви Мъск в публикация в социалната медийна платформа Х.

Американската администрация по храните и лекарствата е дала разрешение миналата година да се проведе първото изпитване за тестване на импланта върху хора.

Първият продукт на "Нюралинк" ще се нарича "Телепатия" (Telepathy), заяви Мъск в отделен пост в Х.

Проучването PRIME на стартъпа е изпитание за неговия безжичен мозъчно-компютърен интерфейс, за да се оцени безопасността на импланта и хирургическия робот.

Проучването ще оцени функционалността на интерфейса, който позволява на хора с квадриплегия или парализа на четирите крайници да управляват устройства с мисълта си, се посочва на уебсайта на компанията.

"Нюралинк" откри проучването за набиране на участници миналия септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи----- https://do.my/biox

Откажи