Той удари Тръмп! Новият любимец

За пръв път републиканците имат нова предпочитана фигура

Той удари Тръмп! Новият любимец | StandartNews.com

"Губернаторът на Флорида Рон Десантис, който спечели място в Сената (горната камара на парламента в САЩ), за пръв път изпревари по популярност бившия президент на страната Доналд Тръмп", предаде Скайнюз, цитира новини.бг.

"Според прочуване, направено сред членове на Републиканската партия във връзка с вътрешнопартийните избори за кандидат за държавен глава, кандидатурата на местният управник получава 42 процента одобрение, докато тази на ексстопанина на Белия дом 35 на сто", добави британската информационна агенция.

Медията отбеляза, че това е първата анкета, която дава преднина на Десантис. Преди два месеца той бе подкрепян от едва 35% от републиканците, а Тръмп бе пред него с 10 на сто. "Проучването показа още, че за пръв път от 2016 г. (когато Тръмп бе издигнат за президент и след това победи Хилари Клинтън в надпреварата за Белия дом ), той не е най-популярната личност в партията. "Все повече републиканци смятат, че Тръмп е виновен за не чак доброто представяне на политическата формация  по време на парламентарните избори", посочи агенцията от Обединеното кралство.

Демократическата партия, излъчила сегашния президент Джо Байдън, има големи шансове да запази мнозинството си в 100-местния Сенат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай