Рамзан Кадиров изуми света. Къде назначи сина си

Адам е на 15 години, но вече има орден и държавен пост

Рамзан Кадиров изуми света. Къде назначи сина си | StandartNews.com

15-годишният син на чеченският лидер Рамзан Кадиров счупи всички рекорди по назначение на държавен пост и върна спомените за президента на Беларус Александър Лукашенко, който започна да подготвя сина си за държавен глава още от 7- годишна възраст като го слагаше най-отпред на международните си визити.  

Непълнолетният Адам Кадиров е бил назначен на отговорен пост в службата за сигурност на баща си, съобщи председателят на регионалния парламент Магомед Даудов. Той дори нарече Кадиров - младши „най-достойният представител на великия род и на целия чеченски народ“.

По думите му Адам е показал и доказал всичко на практика, има твърд и принципен характер, съобщава ТАСС.

Даудов обаче не уточни на коя точно длъжност е назначен. Министърът на здравеопазването на Чечения Адам Алханов също поздрави Адам Кадиров.

Преди месец петнадесетгодишният син на Рамзан Кадиров бе удостоен с най-високото звание на региона - Герой на Чеченската република. Това се случи след като Адам Кадиров се появи във видеоклип, разпространен неотдавна от баща му, в който се вижда как младежът бие и рита беззащитен мъж.

Жертвата била задържана във Волгоград заради публично изгаряне на Корана, а по-късно затворникът бил прехвърлен в населения предимно с мюсюлмани регион на Чечения.

Видеоклипът предизвика дебати и критики в цяла Русия, че Кадиров се поставя над закона.

Адам Делимханов, депутат в Държавната дума на Русия и братовчед на Кадиров, тогава защити Адам, че е научил е Корана наизуст, спечелил е няколко турнира по бойни изкуства и се е доказал като "истински боец" на стрелково учение на въоръжените сили.

Руските власти отхвърлиха исканията за започване на наказателно производство с аргумента, че Адам Кадиров е едва на 15 години и следователно все още не е пълнолетен, за да носи отговорност за извършено престъпление.

Няколко дни след скандала президентът Владимир Путин прие Рамзан Кадиров, последва ордена, а сега и назначението на отговорна служба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай