Президент на европейска държава хвърли оставка

Направих грешка, призна Каталин Новак

Президент на европейска държава хвърли оставка | StandartNews.com

Унгарската президентка Каталин Новак обяви, че подава оставка след обществен натиск заради решението ѝ да помилва мъж, осъден като съучастник при прикриването на случай на сексуално насилие в дом за деца, предаде Ройтерс.

"Направих грешка... Днес е последният ден, в който се обръщам към вас като президент", каза Новак в обръщение, излъчено по държавната телевизия.

Новак реши да помилва над 20 души през април миналата година, преди посещението на папа Франциск в страната, сред които беше и заместник-директор на дом за деца, който помогнал на бившия директор да укрие престъпленията си.

Директорът беше осъден на 8 години затвор за сексуално насилие над непълнолетни момчета в периода 2004-2016 г., а заместникът му получи присъда от над 3 години.

Унгарските опозиционни партии поискаха оставката на Новак, която е близка до консервативния премиер Виктор Орбан и е бивш министър на семейните въпроси в кабинета му, посочва Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи