Ню Йорк посреща Нова година с уникално шоу на Таймс скуеър

В партито ще вземат участие с изпълнения на живо Фло Райда, Меган дъ Стелиън, Ел Ел Куул Джей

Ню Йорк посреща Нова година с уникално шоу на Таймс скуеър | StandartNews.com

Източник: Асошиейтед прес

Стотици хиляди нюйоркчани, туристи и известни личности се очаква да се съберат на "Таймс скуеър" по-късно днес за традиционното празненство за посрещане на Нова година.

Конфетите са тествани. Огромното табло с надпис 2024 е на мястото си. А светещата сфера, обсипана с 2688 кристални триъгълници, е закрепена за постамента, от който ще се спусне за 60 секунди точно в 23:59 ч.

Тълпи от празнуващи ще посрещнат Нова година под ярките светлини на "Таймс скуеър" в Ню Йорк, а организаторите и властите твърдят, че са подготвени за посетителите и да гарантират тяхната безопасност.

На пресконференция кметът на мегаполиса Ерик Адамс заяви, че няма "конкретни заплахи" за новогодишната нощ, която се очаква да привлече десетки хиляди хора в сърцето на централната част на Манхатън днес.

В партито ще вземат участие с изпълнения на живо Фло Райда, Меган дъ Стелиън, Ел Ел Куул Джей, а с телевизионни изяви - Карди Би и други. Организаторите заявиха, че се очаква да дойдат толкова хора, колкото се събираха преди КОВИД-19, въпреки че пешеходният трафик около "Таймс скуеър" остава намален от началото на пандемията.

На фона на почти ежедневните протести в Ню Йорк, предизвикани от сраженията между Израел и бойците на "Хамас" в Газа, полицията съобщи, че ще разшири периметъра за сигурност заради тържеството, отбеляза Асошиейтед прес. Ще има "буферна зона", която ще позволи да се предотвратят потенциални демонстрации.

Пропалестинските шествия нарушиха неотдавнашните събития в Ню Йорк, включително парада на магазините "Мейсис" за Деня на благодарността и тържественото запалване на коледната елха на центъра "Рокфелер", припомня Асошиейтед прес.

По време на миналогодишното новогодишно парти мъж с мачете нападна трима полицаи на няколко пресечки от "Таймс скуеър".

В периметъра за сигурност тази година е забранено носенето на раници, чанти и алкохол, а всички участници трябва да преминат през полицейски контролно-пропускателни пунктове.

Организаторите съветват хората, които планират да присъстват в Манхатън на отброяването на последните секунди от отиващата си 2023 г. : "Елате по-рано".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай