Мария Габриел направи страхотна реклама на важна инициатива за България

Българският външен министър наблегна на нуждата да бъдат изтъкнати силните страни на региона

Мария Габриел направи страхотна реклама на важна инициатива за България | StandartNews.com

Източник: Министерство на външните работи

"Инициативата "Три морета" е стратегически важна. Инвестирайки в инфраструктура, енергийна сигурност и свързаност между страните и регионите, тя превръща предизвикателствата във възможности“, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел при участието си в Световния икономически форум в Давос.

Тя се включи в панелната дискусия „Инициативата „Три морета“ като двигател за европейския растеж“ в рамките на 54-тото издание на форума в Швейцария. Участието е по покана на президента на Атлантическия съвет Фредерик Кемпе.

Панелът е организиран от хъб „Три морета“ и домакини са Полската банка за развитие (ПБР) и Европейския център на Атлантическия съвет. В дискусията с модератор Ян Бжежински се включиха управителят на Японската банка за международно сътрудничество Нобумицу Хаяши и специалният представител на президента на Република Полша за ИТМ Беата Дашинска-Музичка.

Мария Габриел наблегна на нуждата да бъдат изтъкнати силните страни на региона - хармонизирано законодателство, правна последователност и предвидимост, свободно движение на хора, услуги и стоки, динамичен пазар.

„От стратегическата важност към конкретика на проекти, даващи перспектива за бъдещето на региона - това е следващото ни предизвикателство. С таланти, партньорства и стратегически инвестиции в ключови проекти можем да отключим потенциала за развитие на региона“, заяви вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Aress
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи
мрази педалов
преди 3 месеца

абе педал защо не си пишеш в педалските форуми

Откажи