Лавров заплаши Кери с ответни санкции

Лавров заплаши Кери с ответни санкции | StandartNews.com

След като руският президент Владимир Путин подписа споразумението за присъединяване на Крим към Руската федерация, руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери са провели първия си телефонен разговор, предаде Униан.

Диалгът се е състоял по инициатива на американската страна. Лавров е подчертал, че жителите на републиката са направили своя избор демократично и в съответствие с международното право и устава на ООН. Лавров е казал още, че въвеждането на санкции от ЕС и САЩ е абсолютно неприемливо и няма да остане без последствия.

„Въведените от САЩ и ЕС санкции са абсолютно недопустими и няма да останат без последствия", e заявил руският външен министър на държавния секретар на САЩ. 

Припомняме, че заради официалното присъединяване на Крим към Русия, вчера САЩ и ЕС наложиха санкции срещу 21 руски и украински високопоставени служители, сред които е вицепремиерът Дмитрий Рогозин. Подобни мерки са без прецедент в отношенията между ЕС и Русия след разпадането на СССР през 1991 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай