Ключов ден за Тръмп. Ще олекне ли с 10 милиона долара

Изправя се пред съда

Ключов ден за Тръмп. Ще олекне ли с 10 милиона долара | StandartNews.com

Ключове ден за Доналд Тръмп. Бившият президент на Съединените американски щати и фаворит в предварителните избори на републиканците Доналд Тръмп пристигна във федералния съд в Ню Йорк, където ще даде показания по делото за клевета, заведено срещу него от автор, който го е обвинил в изнасилване, предаде АФП.

В навечерието на предварителния вот в щата Ню Хемпшир се очаква Доналд Тръмп да се защити в съда срещу бившата колумнистка на списание „Elle“ Е. Джийн Карол, която вече го осъди да плати 5 млн. граждански обезщетения през 2023 г. за сексуално посегателство през 1996 г., а сега го съди и за клевета.

Доналд Тръмп е напуснал сградата си „Trump Tower“, за да отиде до сградата на съда в Манхатън, където кортежът му е пристигнал малко по-късно.

Въпреки първата гръмка присъда, произнесена единодушно от популярно жури през май 2023 г., Доналд Тръмп продължи да очерня и обижда писателката, която определи като "луда с фалшива история", която "никога не е виждал през живота си".

Вторият иск произтича от претенция за клевета от страна на Е. Джийн Карол за изявления, направени от Доналд Тръмп през юни 2019 г., когато тя за първи път го обвинява в изнасилване в книга.

По онова време президентът на Съединените американски щати е твърдял, че жената, която "не е негов тип", си е измислила всичко, за да "продаде нова книга". Производството беше отложено, но вторият процес беше открит миналата седмица.

E. Джийн Карол претендира за повече от 10 милиона долара за морални и професионални вреди. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай