Голяма победа за Нетаняху на избори в Израел

"Десният блок в страната стана по-силен", заяви партията "Ликуд"

Голяма победа за Нетаняху на избори в Израел | StandartNews.com

Източник: Times of Israel

Ултраортодоксалните и десните партии печелят местните избори в Израел, става ясно от публикации в израелските медии, цитирани от ДПА.

В градския съвет на Йерусалим предварителните резултати показват "безпрецедентно мнозинство" на ултраортодоксалните сили, пише днес „Таймс ъф Израел“.

Това се дължи на големия брой ултраортодоксални гласоподаватели, които излязоха да гласуват, докато много от привържениците на други партии не отидоха до урните, обяснява изданието. Окончателните резултати няма да станат ясни преди следващата седмица. Местните избори, които се проведоха вчера, вече бяха отлагани два пъти заради войната в ивицата Газа.

Като цяло най-религиозните съставляват около 13% от близо 10-те милиона жители на Израел.

Малко под 50% от повече от 7-те милиона граждани, имащи право на глас, упражниха правото си на вот, което е по-малко от обичайното за местни избори в Израел, съобщава вестникът.

Като се вземе предвид войната в Газа, ниската активност не е изненада.

Медия в Йерусалим съобщи, че десният консервативен кмет Моше Лион изглежда ще запази поста си.

Левият вестник „Аарец“ съобщи, че крайбрежните градове Тел Авив и Хайфа ще останат "либерални крепости".

Рон Хулдай, досегашният кмет на Тел Авив, който управлява града от повече от 25 години, победи бившата министърка на икономиката Орна Барбивай, която го поздрави за победата.

При гласуването в 241 общини бяха избирани кметове и съветници.

Дясната консервативна партия „Ликуд“ на премиера Бенямин Нетаняху обяви „голяма победа“ на изборите.

"Десният блок в страната стана по-силен", заяви "Ликуд".

Израелските медии отбелязват обаче, че резултатите от местните избори не трябва непременно да се приемат като показателни какво би се случило на национално ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 1 месец

Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo

Откажи