Германски министър вдигна тревога! Зове да се готвим за война с Русия

Подобен сценарий може да се случи през следващите пет до осем години

Германски министър вдигна тревога! Зове да се готвим за война с Русия | StandartNews.com

Източник: Тагесшпигел

Както Германия, така и НАТО трябва да се подготвят за евентуално руско нападение през следващите няколко години, макар рискът да не е висок. Това посочи в интервю за в. "Тагесшпигел" германският министър на отбраната Борис Писториус.

В интервюто той изразява сериозна загриженост относно евентуална ескалация на войната в Украйна. Политикът от ГСДП подчерта, че повтарящите се заплахи от страна на Кремъл, особено към балтийските партньори от НАТО, не бива да се приемат с лека ръка.

Писториус смята, че е необходимо Германия да обмисли възможността за руско нападение срещу страна от НАТО, макар че според него подобен инцидент засега е малко вероятен.

Експертите прогнозират, че подобен сценарий може да се случи през следващите пет до осем години.

С предупреждението си Писториус иска да привлече вниманието на обществото и да посочи, че Бундесверът трябва да бъде готов за война. Той смята, че е от съществено значение да се вземат подходящи предпазни мерки сега.

В този контекст министърът на отбраната привежда в действие и модифицирана форма на задължителна военна служба, за която очаква конкретни предложения от своето министерство до април.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
рита
преди 3 месеца

А тоя не си вижда насраните г.......ве , ами само за това говори. Затова американците им стоят и им дишат във врата , защото паднаха във втората световна война.Ама много германци , или искат реванш, или са забравили как завърши войната. Вероятно искат пак бомби да им се сипят по главите. ЖАЛКО -- ПОТОПИХА В Л.....НА ХУБАВАТА ДЪРЖАВА

Откажи
Bazza
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи