Гърция с извънредно решение! Хваща целия летен сезон

Почти 200 плажа в страната няма да бъдат отдавани на концесия

Гърция с извънредно решение! Хваща целия летен сезон | StandartNews.com

Много сериозно решение на властите в Гърция, свързано с летния сезон.

Почти 200 плажа в Гърция няма да бъдат отдавани на концесия и на тях е забранено поставянето на чадъри и шезлонги. Решението стана официално след издаването на постановление на министрите на националната икономика и финансите Костис Хадзидакис и на околната среда и енергетиката Тодорос Скилакакис, с което се прилага приетият тази година Закон за ползването на публичната собственост в крайбрежните зони.

Става въпрос за 198 плажа в цялата страна, които се намират в рамките на мрежата „Натура 2000“.

Сред критериите за поставянето на плажовете под особена защита е наличието на важни хабитати, на редки ендемични видове от флората и фауната, значителната им екологична функция за опазването на защитени видове, характеризирането им като важни за биоразнообразието зони, присъствието на съществени екосистеми, които се нуждаят от защита, опазване или възстановяване.

Министърът на икономиката и финансите Костис Хадзидакис заяви, че основна цел на въведената регулация е съчетаването на защитата на околната среда с разумното развитие. Той обясни, че режимът на защита на „недокоснатите плажове“ ще бъде в сила до приемането на специалните планове за управление на районите от „Натура 2000“.

На плажовете, обект на новия режим на защита, се забранява навлизането на моторни превозни средства, организирането на прояви с участието на повече от десет души, музиката, поставянето на преносими елементи като маси, столове, чадъри, шезлонги, упражняването на обслужващи или развлекателни дейности за туристите, предоставянето под наем на морски развлекателни средства, разполагането на мобилни пунктове за търговия с безалкохолни напитки и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Maria
преди 1 седмица

Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук: https://shout.to/ketoex

Откажи