Фон дер Лайен каза какво очаква Путин

Той е отговорен за смъртта на Навални, заяви председателят на ЕК

Фон дер Лайен каза какво очаква Путин | StandartNews.com

Има съдебна зала в ада, която очаква Владимир Путин. Той е отговорен за смъртта на Алексей Навални. 

Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на речта си във втория ден от конгреса на Европейската народна партия в Букурещ.

Тя коментира още, че Навални се е пожертвал, за да спаси страната, а Путин е пожертвал страната, за да се спаси и ще трябва да поеме отговорност.

Навалная реши. Атака срещу Путин!

"Руската агресия се опита да затрие Украйна от лицето на земята. Войната е в третата си година и е по-интензивна от всякога. Опасността се надига от диктаторите, от Газа, от дестабилизацията в Близкия изток. Виждаме Китай и други агресивни икономически съревнования. Тук, у дома, приятелите на Путин се опитват да пренаписват историята. Разпръсват омраза", заяви Урсула фон дер Лайен.  

Проговори шефът на руското разузнаване. От какво е починал Навални

Според нея обединена Европа е изправена пред предизвикателства, както никога заради крайнолеви или крайнодесни демагози и националисти, сред които посочи и "Възраждане", които разпространяват омраза и се опитват да отслабят Европа, предаде кореспондентът на БТА.

Борисов настоя пред ЕНП за пълноправно членство в Шенген

"ЕНП няма да позволи това да се случи", заяви председателката  на Европейската комисия.

Тя коментира, че Русия е разрушила болници и детски градини, но не може да разруши мечтата за свободна и просперираща Украйна, която заема своето място на картата на Европа.

"Днес тази мечта живее в Република Молдова, Грузия и на Западните Балкани. Заедно ще я превърнем в реалност", подчерта председателката на ЕК. 

Урсула фон дер Лайен допълни, че Европа е устояла на "газовия шантаж" на Владимир Путин и каза, че за първи път Европа произвежда повече ток от вятър и слънчева енергия, отколкото от газ. 

Председателката на Европейската комисия не пропусна и темата с протестите на фермерите. 

"Миналия месец един млад фермер ми каза, че понякога върху него и колегите му е оказван натиск да продават под продажната цена. Това е недопустимо. Системата отново трябва да стане надеждна, а работа на фермерите да им се заплаща. ЕНП винаги ще бъде на страната на фермерите", категорична бе Урсула фон дер Лайен.  

На финала на речта си тя цитира Конрад Аденауер, който казва "Европейската общност беше мечта на малцина. Стана надежда за мнозина" и изправи делегатите в залата на крака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
rjesous
преди 1 месец

Google is paying 90 to 100$ per hour! Work for few hours and have longer with friends & family. On tuesday I got a great new Land Rover Range Rover from having earned $10,000 this last four weeks. Its the most-financialy rewarding I've had. It sounds unbelievable but you wont forgive yourself If you don’t :- . CHECK IT:→ →www.fb.salaryoption1.com

Откажи
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи