Атина се готви за визита на Ердоган! Драконовски мерки

На 7 декември в Атина за първи път от няколко години ще заседава Висшият съвет за сътрудничество между Гърция и Турция

Атина се готви за визита на Ердоган! Драконовски мерки | StandartNews.com

Източник: архив

Драконовски мерки се предвиждат в Гърция с дронове, снайперисти и близо 3500 полицаи по повод визитата на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който ще пристигне в страната този четвъртък (7 декември) за среща на Висшия съвет за сътрудничество между Гърция и Турция, съобщи гръцкият новинарски сайт „Нафтемборики“.

В плана на гръцката полиция се предвижда да бъде включено и въздушно наблюдение с хеликоптер на службите на реда, докато дронове ще предоставят изображение на живо в оперативния център на главната полицейска дирекция в Атика.

Полицейски сили ще бъдат мобилизирани по централните пътища на Атина, откъдето ще премине кортежът на Ердоган, а снайперисти ще бъдат разположени по високи сгради.

Мерките за сигурност, които ще превърнат гръцката столица в „крепост“, както посочва изданието, ще бъдат повишени и на международното летище „Елефтериос Венизелос“ по време на пристигането на турския президент.

Заради визитата ще бъде временно спряно движението на превозни средства в центъра на гръцката столица.

Според гръцката национална телевизия ЕРТ мерките са взети на база предишното посещение на турския президент в Атина пред 6 години.

На 7 декември в Атина за първи път от няколко години ще заседава Висшият съвет за сътрудничество между Гърция и Турция. Той ще бъде председателстван от гръцкия министър-председател Мицотакис и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Според турски дипломатически източници турският президент ще бъде придружен от седем министри и главния съветник на Ердоган Акиф Чагатай Кълъч, посочва ЕРТ.

От гръцка страна, освен Мицотакис, в разговорите ще участват министрите на външните работи, на отбраната, на икономиката, на образованието, на миграцията, на защитата на гражданина, на културата и туризма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай