Актриса от "Сексът и градът" обяви гладна стачка

Оратор след оратор предявяваха искания

Актриса от "Сексът и градът" обяви гладна стачка | StandartNews.com

Източник: Х

Леви активисти, сред които и актрисата Синтия Никсън, известна с ролята си в "Сексът и градът", започнаха гладна стачка пред Белия дом, за да накарат Джо Байдън да поиска постоянно прекратяване на огъня в Газа, съобщи "Гардиън".

5-дневното гладуване съвпадна с планирания край на 4-дневното примирие при военната офанзива на Израел в палестинската крайбрежна територия, по време на която палестинската групировка Хамас освободи десетки заложници. (Както стана известно примирието се удължава с два дни - бел.ред.)

Израел също така освободи няколко групи палестински затворници, повечето от които жени и непълнолетни. По-късно примирието беше удължено с още два дни след посредничеството на Египет и Катар.

На пресконференция пред Белия дом оратор след оратор, представляващи редица пропалестински и прогресивни каузи, се изредиха, за да осъдят президента на САЩ и неговите висши служители.

Те упрекнаха администрацията на Байдън за това, че е позволила бомбардировките и сухопътната инвазия, при които са загинали близо 15 000 души, включително повече от 6000 деца, по данни на здравното министерство на Газа.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
опетков
преди 4 месеца

Какво ли означава "прогресивни каузи"? И как се свързва с "пропалестински"? Може би искат повече убити еврейски деца и баби и отвлечени заложници?

Откажи