100 дни война в Израел! Нетаняху с остро предупреждение

Военните операции вече са направили възможно "елиминирането на повечето военни подразделения на "Хамас" на палестинска територия

100 дни война в Израел! Нетаняху с остро предупреждение | StandartNews.com

Източник: ЮТюб

Сто дни от началото на войната между Израел и "Хамас" се навършват днес. Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди - "Никой няма да ни спре!"

Конфликтът предизвика хуманитарна криза, убитите в Ивицата Газа по данни на "Хамас" са 23 хиляди души, а по-голямата част от палестинската територия е в руини след израелските бомбардировки.

През последните седмици се засилиха опасенията и от разрастване на конфликта - първо с убийството на втория човек в йерархията на "Хамас" в Бейрут, а после и с нанесените от САЩ и Великобритания удари срещу хусите в Йемен.

Израелският министър-председател увери, че военните операции вече са направили възможно "елиминирането на повечето военни подразделения на "Хамас" на палестинска територия.

По повод заведеното дело от Република Южна Африка в Международния съд в Хага по обвинение в геноцид в Газа Нетаняху предупреди: "Днес стават 100 дни - 100 дни от ужасния ден, в който наши граждани бяха отвлечени и убити. Продължаваме войната до тотална победа, докато постигнем всичките си цели - елиминация на Хамас, връщане на всички заложници и гаранции, че Газа никога вече няма да е заплаха за Израел. Ще възстановим сигурността, както на юг, така и на север. Никой няма да ни спре - нито Хага, нито оста на злото, нито някой друг."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
KhanAlex
преди 3 месеца

смърт на всички евреи

Откажи