Успех! Българкa грабна титла на Балканското в Турция

Тя донесе единствената титла за страната от регионалния шампионат

Успех! Българкa грабна титла на Балканското в Турция | StandartNews.com

Пламена Миткова спечели титлата в скока на дължина при жените на Балканиадата по лека атлетика в Измир (Турция).

Атлет номер 1 на България при жените, която вече има покрит норматив за Европейското първенство в италианската столица Рим, донесе единствената титла за страната от регионалния шампионат.

Въпреки силния дъжд, който съпровождаше състезанието в скока на дължина, Миткова успя да спечели първото място с 6.50 метра. Втора само на 1 сантиметър след нея остана румънката Флорентина Костина Юско.

Лично президентът на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев награди Миткова и останалите призьорки в дисциплината в Измир.

По-рано през деня Мирела Демирева спечели среброто в скока на височина със 1.86 метра, отстъпвайки единствено пред туркинята Бусе Савашкан, която скочи 192 сантиметра.

С това отличията за българските национали от първенството в Измир станаха пет след сребърния медал на Божидар Саръбоюков в скока на дължина при мъжете с 8.12 метра, среброто на Александра Начева в тройния скок при жените с 14.23 метра и бронза на Тихомир Иванов в скока на височина при мъжете с 2.15 метра от събота

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай