Тежък старт за Джокович в Австралия

Новак Джокович трудно надделя над хърватския Дино Призмич

Тежък старт за Джокович в Австралия | StandartNews.com

Източник: Australian Open, X

Бранещият титлата си на Откритото първенство на Австралия по тенис Новак Джокович не направи мечтания старт, като надделя трудно над хърватския квалификант Дино Призмич с 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4. Мачът продължи точно 4 часа и една минута.

Сърбинът, който е десеткратен шампион в Мелбърн, направи два пробива, за да затвори спокойно първия сет, но във втория двамата си размениха по един пробив, а в тайбрека Призмич стигна до сетбол и веднага го реализира за 1:1.

В третата част хърватинът, под номер 178 в АТП, който показа завидно самочувствие и е преодолял трима съперници, за да влезе в основната схема, дори поведе с 3:2, пробивайки два пъти световния номер 1, но Джокович взе всички геймове до края на сета.

18-годишният Призмич не се отказа и в четвъртата част, като успя да направи пробив на сервис на сърбина при 1:4. При 3:5 Призмич отново показа изключителна игра, като спаси три мачбола на сърбина и спечели подаването си за 4:5. Джокович обаче затвори мача на своя сервис, върпеки че пропусна още два мачбола.

Това бе най-дългият мач на Новак Джокович в първия кръг на турнир от Големия шлем. "Удивителен играч, той се справя невероятно добре. Показа невероятна психическа устойчивост, кара ме да тичам, да работя здраво. Мога да кажа само комплименти, начинът, по който конструира играта си, е удивителен. Ще видим много от него в бъдеще", не пестеше суперлативи за него Джокович след срещата.

Във втория кръг Новак Джокович чака победителя от мача между австралийците Алексей Попирин и Марк Полманс.

Американецът Тейлър Фриц трябваше да играе пет сета и 4 часа, за да преодолее съпротивата на аржентинския левичар Факундо Диас Акоста с 4:6, 6:3, 3:6, 6:2, 6:4.

Французинът Кентен Алис, който е под номер 101 в световната ранглиста, също продължи напред, като се наложи над южноафриканеца Лойд Харис с 4:6, 7:6 (5), 7:5, 7:6 (2).

В маратонски и епичен двубой колумбиецът Даниел Елахи Галан се наложи над Джейсън Къблър от Австралия с 2:6, 6:3, 7:6 (3), 4:6, 7:6 (10:8) за 5 часа и 5 минути.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай