Рен разплака надменен ПСЖ с дузпи (ВИДЕО)

"Червено-черните" спечелиха пета Купа на Франция

Рен разплака надменен ПСЖ с дузпи (ВИДЕО) | StandartNews.com

Отборът на ПСЖ допусна грандиозна издънка във финала за Купата на Франция и не успя да завърши сезона си с дубъл. Шампионът на Франция изпусна аванс от 0:2, за да се стигне до продължения и дузпи срещу Рен, където момчетата на Жюлиен Стефан показаха нерви от стомана. Те вкараха всичките си 6 изпълнения, за да дойде пропускът на Кристофър Нкунку. Така "червено-черните" завоюваха своята 3-а Купа на Франция, докато най-успешният тим в този турнир - именно ПСЖ - не успя да прибави ново отличие към вече 12-те във витрината си.

Парижани бяха сериозно тласнати към победата от Неймар да Силва, който отново беше във вихъра си срещу своята любима жертва. Бразилецът асистира за откриващото попадение на Даниел Алвеш и сам вкара второто, за да може ПСЖ да дръпне солидно още до средата на първото полувреме. Оттам нататък всичко тръгна надолу за гранда от столицата - първо Преснел Кимпембе си отбеляза автогол, а в средата на втората част Едсон Мексер възстанови равенството.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

Срещата беше белязана и от изключително циничен и опасен фаул на Килиан Мбапе, заради който новото златно момче на френския футбол видя червен картон малко преди пристъпването към определяне на победителя чрез изпълнение на дузпи. При тях феновете на ПСЖ, които бяха зад вратата, непрекъснато светеха със силни лазери в очите на играчите на Рен, но и тази грозна постъпка не остана ненаказана от съдбата.

При дузпите Рен изпълняваше първи. Последователно М’Байе Нианг, Хатем Бен Арфа, Клеман Грение, Джеймс Леа-Силики, Рами Бенсебайни и Исмаила Сар бяха безпогрешни, като не оставиха шансове нито на вратаря Ареола, нито на феновете на ПСЖ, които се опитваха да ги ослепят с лазерите си. В редиците на ПСЖ Единсон Кавани, Дани Алвеш, Леандро Пареден, Хуан Бернат и Неймар също не сбъркаха от бялата точка. Когато обаче дойде редът на първата дузпа извън задължителните 5 младият Нкунку се подаде на нервите и стреля високо над гредата, с което короняса Рен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай