Нови подробности за Конгреса на БФС

Георги Захариев говори пред медиите

Нови подробности за Конгреса на БФС | StandartNews.com

Един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз Георги Захариев говори пред медиите след инструктажа за Конгреса на БФС на 15 март. Той разкри, че се планира интернет излъчване на събитието.

"Предвижда се, но не е решено официално окончателно да има стрийм в Youtube през цялото време. Ако не, то поне със сигурност кандидатите и журналистите ще имат аудио и видео връзка със случващото се вътре", заяви Захариев и каза при какви условия ще има балотаж.

"Стана много интересна дискусия вътре. Аз го повдигнах въпроса пред г-н Попов относно това при какъв брой гласове ще има балотаж и отговорът бе 50% + 1 от присъстващите. Зададох му въпросът, ако са от присъстващите, тогава на миналия Конгрес също трябваше да има балотаж, защото в началото обявихте колко присъстват. Никой не събра 50% от тази бройка. Той каза, те присъстващите са гласуващи и влязохме в една много правна дискусия, която е и в основата на водещите се дела, защото ти можеш да присъстваш, но да не гласуваш. А той тълкува правилото, че само ако гласуваш, ти присъстваш. Според мен, той се съгласи, че е трябвало да има балотаж миналия път”.

“Те са съгласни. Аз затова се обявих защо не е написано вътре 50% + 1 от гласуващите, а от присъстващите и се обединихме всички, че това е правилното тълкуване. Ако ти присъстваш, дори да не гласуваш, пак трябва да бъде взето предвид. В крайна сметка може би ще има преброяване на кворума преди всяко от гласуванията. Дали ще в началото, най-вероятно ще станем свидетели на още процедурни предложения вътре в залата, но идеята е да има преброяване на кворума. 

Дали ще е в началото веднъж за всички гласувания, от оставката на Борислав Михайлов или преди всяко гласуване ще се търси кворум, но това е нещо, което по-добре да бъде свършено, иначе можем да влезем пак във водене на безкрайни дела и битки. Заради това тълкуване на закона дали ти присъстваш, само ако гласуваш, всъщност се водят тези три дела.", заяви Захариев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи