На прощаване с Армията! Лудогорец шокира ЦСКА

Двата тима изиграха последния мач на стадион "Българска Армия" в сегашния му вид

На прощаване с Армията! Лудогорец шокира ЦСКА | StandartNews.com

Източник: БТА

Отборът на Лудогорец победи изключително драматично ЦСКА с 1:0 в дербито на 20-ия кръг в българския футболен шампионат, което беше много по-специално от обикновено, предаде corner.dir.bg.

Двата тима изиграха последния мач на стадион "Българска Армия" в сегашния му вид, а феновете на "червените" направиха събитието да е меко казано запомнящо се. Те обаче побесняха в 18-ата минута на продължението, когато Спас Делев вкара победен гол за разградчани.

Попадението доведе до огромно напрежение заради бурната радост на шампионите, а част от феновете на ЦСКА потърсиха саморазправа с гостуващите играчи. За щастие не се стигна до сериозни инциденти, макар копие да полетя към струпалата се тълпа от играчи и треньорски щаб на Лудогорец. Един от феновете на ЦСКА пък грабна гребло и заплаши да бие с него.

Инцидентите помрачиха куп инициативи на столичния клуб и феновете му преди и по време на двубоя, а самият мач не отговори на зададените стандарти. И "червените", и разградчани играха слабо и не показаха очакваното зрелище. ЦСКА обаче затваря годината със загуба и ще зимува на третото място с 42 точки, колкото има и вторият Лудогорец. Разградчани са с изигран мач по-малко спрямо "червените" и лидера Черно море, който е с 45.

Атмосферата преди началото на мача и в първите минути бе наистина специална. Йорданка Христова изпълни химна на ЦСКА, военен оркестър изсвири химна на България, а обстановката дори просълзи великия Христо Стоичков, който гледа от трибуните.

Сектор "Г" пък спусна огромен транспарант, на който дядо с внучето си чете вестник със заглавие "ЦСКА започва стадиона". Феновете украсиха това със специална пиротехника

Иначе първият шанс за попадение се откри пред шампионите в седмата минута след пряк свободен удар на Бърнард Текпетей, който влизаше в ъгъла, но Густаво Бусато изби в корнер.

В последствие действията на играчите в центъра на терена се изостриха и това доведе до жълти картони. Такива Драгомир Драганов даде на Тибо Вион от "червените" и Педро Нареси от разградчани.

Първият добър шанс за ЦСКА се откри в 31-ата минута, когато Тобиас Хайнц центрира към Марселиньо Кареасо, но той не успя да засече от непосредствена близост.

Агресията от играчите на ЦСКА беше значима в края на първото полувреме, а жълти картони получиха още Марселиньо и Браян Кордоба.

Лудогорец имаше голям шанс в началото на втората част, когато Кайо Видал финтира резервата Емануел Шакич, но последвалият фалцов удар прелетя над вратата.

"Червената" публика пък продължи с хореографията, като цял сектор беше посветен на легендата Димитър Якимов. В 53-ата минута феновете запалиха факли от всички страни на терена и двубоят трябваше да бъде прекъснат за около 8 минути.

След подновяването на играта голови положения липсваха, но в 84-ата минута ЦСКА имаше яростни претенции за дузпа и за задържане на Марселиньо от страна на бранител на Лудогорец. Решението на Драганов и ВАР бе играта да продължи.

Реферът отсъди 12 минути продължение, а в първата от тях Густаво Бусато трябваше да прави една от редките си намеси след далечен удар на Якуб Питровски.

Мачът отиваше към нулево равенство, но в 18-ата минута на продължението Лудогорец вкара гол. Рик Джонатан подаде на Спас Делев, а той прати топката във вратата, за да предизвика истински ураган по трибуните. Около аут линията на ЦСКА се получиха сблъсъци и огромно напрежение, като нахлули фенове потърсиха саморазправа с играчите на гостите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Илиан
преди 4 месеца

На тея последния им мач не беше ли преди няколко години.

Откажи
гост
преди 4 месеца

ти не влизаш ли в софия с винетка през подуяне

Откажи