Много силен мач на Везенков, въпреки излагация на Сакраменто

Той записа 14 точки, 2 борби и 1 асистенция

Много силен мач на Везенков, въпреки излагация на Сакраменто | StandartNews.com

Източник: Ройтерс, архив

Българинът Александър Везенков изигра един от най-силните си двубои в НБА, но и това не бе достатъчно на неговия Сакраменто Кингс да спечели при визитата си на Финикс Сънс.

Тимът на Везенков загуби двубоя със 117:119 след безобразна четвърта част, изпускайки аванс от 22 точки. По това време нашенецът вече бе заменен, след като преди това на два пъти влизаше в игра и се представи доста солидно.

Той записа 14 точки, 2 борби и 1 асистенция, като остана на паркета общо 17 минути и 41 секунди.

Поради това, че бе сменен рано през последната четвърт, Александър Везенков остана извън тройката на най-ефективните за Сакраменто, като се намести на четвърто място по ефективност за своя отбор и на седмо общо сред всички 18 играчи, които записаха игрово време на паркета.

Сред "кралете" пред българина единствени бяха Кийгън Мъри с 18 точки, 4 борби и 3 асистенции; Домантас Сабонис, който отново направи "трипъл-дабъл" с 21 точки, 12 борби и 11 асистенции Ди'Аарън Фокс с 33 точки, 2 борби и 6 асистенции.

Поражението е от огромна тежест за "кралете", тъй като то увеличи негативната им серия до три поредни загуби.

Освен това, Везенков и компания се свлякоха до седмото място в Западната конференция с баланс от 23 победи и 17 загуби, което е извън позициите, даващи право на директно участие в 1/8-финалите на плейофите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай