Ман Сити докосва титлата с гол за малко над 2 сантиметра (ВИДЕО)

"Гражданите" се измъчиха, но биха 1:0 Бърнли

Ман Сити докосва титлата с гол за малко над 2 сантиметра (ВИДЕО) | StandartNews.com

Манчестър Сити спечели много ценна победа в борбата за титлата, след като в мач от 36-ия кръг на Премиършип победи Бърнли с 1:0. Победното попадение дойде в 63-ата минута на срещата, а Агуеро попадна в голмайсторската листа. Топката премина голлинията точно с 2,59 сантиметра, а попадението беше зачетено с помощта на технологията на голлинията.

"Виненочервените" се бориха здраво и съумяха да удържат равенството на почивката 0:0. Независимо от надмощието на терена Сити не съумя да прониже вратата на съперника през първите 45 минути. В 40-ата минута Агуеро стреля опасно, но топката не поиска да влезе в мрежата. Домакините също опитаха да затруднят съперника, но и при тях не се получи.

През втората част Сити окупира половината на Бърнли и се заредиха положения пред вратата на Том Хийтън. В 47-ата минута  Агуеро стреля, Хийтън спаси. В следващата минута игра с ръка на Ашли Барнс не беше забелязана от съдията и Сити бяха ощетени.

В 49-ата минута Лапорт стреля опасно, Хийтън беше на мястото си. Стигна се и до попадението за Сити. В 63-ата минута Агуеро стреля, топката премина голлинията с 2,59 сантиметра преди тя да бъде изчистена от бранител на Бърнли. Системата на голлинията потвърди редовността на попадението.

До края на двубоя на терена имаше един отбор в лицето на Сити, а домакините съумяха да загубят само с един гол. В 75-ата минута Бен Мий исчисти топката точно пред голлинията след удар на Жезус. В крайна сметка Сити спечели и излезе напред в класирането с актив от 92 точки, а Ливърпул са втори с точка по-малко. Бърнли са на 15-ото място с 40 точки.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай