И Гришо - на балотаж. Големият залог

Финалният мач с Джокович измества политическите двубои

И Гришо - на балотаж. Големият залог | StandartNews.com

Григор Димитров несъмнено се радва на най-добрия си тенис в своята кариера, който днес го изправя на финала на Мастърса в Париж срещу първата ракета Новак Джокович.

Така българинът излиза за втори път в кариерата си в битка за титла от подобен ранг, като при предишния такъв случай, датиращ от 2017-а година,  Гришо завоюва отличието в Синсинати. След това обаче загуби темпото, улисан повече в жените, отколкото в игрите и  днес, 4 години по-късно, има нов шанс да докаже, че е най-добрия. 

Тогава, при триумфа си на американска земя в щата Охайо, нашият сънародник сломи Ник Кирьос в последователни сетове, докато днес, в зала "Берси", го очаква възможно най-трудното изпитание в тениса - световният номер едно и носител на рекордните 24 титли от Големия шлем Новак Джокович.

Статистиката не е в полза на българина. Той има една победа в 12 досегашни двубоя.

Мачът започна в 16 часа и със сигурност ще откаже много от феновете на тениса да следат политическите двубои.

На пресконференцията след фантастичната победа над Стефанос Циципас в полуфиналите във френската столица, най-добрият ни тенисист заяви:  Ще дам всичко от себе си. Какво ще се случи, не знам. Минавал съм през много възходи и падения. Не се притеснявам да го кажа или да мисля по друг начин. Наслаждавам се на всеки момент, в който мога да играя тенис.

Направих твърде много грешки, но идва момент, в който приемам всичко, което се изправя пред мен, и продължавам. Получавам нов шанс, каза още Григор, цитиран от Tennis.bg.

Ноле направи комплимент на Гришо преди днешния мач.

"Наистина се радвам за резултатите му тук. През последните няколко месеца той играе може би най-добрия си тенис. Той е бивш №3 в света, печелил е финалният турнир на 8-те най-добри и е играл на много високо ниво през по-голямата част от кариерата си и всички знаем колко добър е на корта и колко талантлив е", каза сърбинът.

"Винаги съм бил наясно с качествата му като тенисист. Така че нека да имаме добър финал, винаги е много вълнуващо предизвикателство и за двама ни, когато се изправим един срещу друг", добави Ноле.

Залогът за мача е огромен и за двамата. При победа Джокович ще се сдоби с 40-та титла  от Мастърс 1000 сериите и общо 97-а в кариерата си, докато ако ликува с трофея, Григор ще има девет титли и най-важното - ще доближи ТОП 10 с рейтинга си.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай