Хванаха национала Йордан Минев с допинг

Хванаха национала Йордан Минев с допинг | StandartNews.com

Хванаха нашия национал Йордан Минев с допинг. От ФИФА съобщават, че неназован български футболист е с временно спрени права заради положителна допинг проба. Тя е била направена при последната световна квалификация с Малта.

Стандарт нюз научи, че защитникът на "Лудогорец" е въпросният "неназован футболист", който бил на инжекции с по-високо ниво на кортизон след травма.

"Председателят на дисциплинарната комисия на ФИФА временно спря футболист от националния отбор на България за период от 30 дни, след задълбочен анализ на резултатите от допинг контрола, проведен след мача от световните квалификации в Малта на 10 септември 2013 г.", пише още организацията.

"Решението на председателя на дисциплинарната комисия беше изкомуникирано с Българския футболен съюз на 26 септември. Решението за временно спиране на правата беше взето на базата на член 38ff от антидопинговия правилник и член 129ff от дисциплинарния правилник", уточняват от ФИФА.

Наказанието на Минев ще бъде лишаване от състезателни права от 3 до 6 месеца при положителна Б проба. Това съобщи за агенция "Фокус" пресаташето на Българския футболен съюз Павел Колев. 

Законите на ФИФА сочат, че футболистът носи последствия, ако бъде хванат с допинг. В тази връзка „Лудогорец" не може да получи служебна загуба за световна квалификация с Малта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай