Гришо се завърна. Първа титла от 6 години

Победи датчанина Холгер Руне

Гришо се завърна. Първа титла от 6 години | StandartNews.com

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна на върха и грабна първа титла от 6 години насам. Гришо победи датчанина Холгер Руне със 7:6 (6), 6:4 на финала на турнира в Бризбейн.

За последно Димитров триумфира в турнира на АТР през ноември 2017 г., когато спечели финалната надпревара в Лондон.

С този успех хасковлията защити титлата си в Бризбейн. Той триумфира в австралийския град и преди седем години, а след това турнирът за няколко сезона беше извън календара на АТР.

С днешната победа Григор вече има положителен баланс срещу Руне - 2:1. През миналата година датчанинът победи Димитров на „Уимбълдън“ в четири сета, а след това Гришо взе реванш в Пекин.

ПЪРВИ СЕТ - Мачът започна равностойно и всеки от двамата тенисисти вземаше своето подаване. В първия гейм Григор Димитров спаси две точки за пробив, а в четвъртия и шестия Руне от своя страна отрази по един брейкпойнт. В седмия гейм на Гришо успешно спаси възможност за пробив в полза на Руне. Стабилното представяне на двамата продължи до 6:6.

Тайбрекът започна добре за Димитров. Той спечели първата точка, а след това направи два минипробива в подаването на Руне. Датчанинът върна единия, но след това българският тенисист поведе с 4:1. Холгер Руне взе двете точки при собствен сервис и намали изоставането си. Гришо отговори по същия начин и при 6:3 стигна до три сетбола. Руне спаси първите два, които бяха при негов сервис. След това Григор Димитров се възползва от своето подаване, спечели тайбрека със 7:5, а с това и първия сет.

ВТОРИ СЕТ - Втората част от мача също се проведе без видимо предимство на някой от двамата тенисисти, които печелеха своите сервис-геймове. В третия гейм Григор Димитров пропусна три възможности за пробив и Руне в крайна сметка взе подаването си. Гришо все пак направи брейк в сервиса на Руне в седмия гейм, с което българският тенисист поведе с 4:3. След това хасковлията взе подаването си и се доближи само на един гейм от спечелване на мача. При собствен сервис Руне спаси два мачбола и намали на 4:5 изоставането си във втората част. При собствен сервис Григор Димитров стигна до три точки за спечелване на мача и се възползва още от първата от тях.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай