Гаф с билети за Мондиала подлуди бразилска баба

Всички фенове на опашките останаха разочаровани от липсата на билети

Гаф с билети за Мондиала подлуди бразилска баба | StandartNews.com

Свършиха билетите за Бразилия, Испания и Аржентина

Бразилска пенсионерка поиска заплата от ФИФА, след като остана без сън и телефон заради хората на Сеп Блатер. 66-годишната Вера Лусия от квартал Куентин в Рио де Жанейро бе подложена на терор от слушалката. Номерът й незнайно защо се появил на сайта на международната централа като връзка с отдела по продажба на билетите.

"Започна се още през април. Отначало обажданията бяха по две-три на ден. Аржентинци, чилийци, после стана страшно. Телефонът не спираше да звъни. Говореха на английски, френски, че дори и някакви азиатски езици. Нищо не разбирах", оплака се Вера за агенция "UOL.com.br".

"Най-лошото е, че не знаех как да помогна на хората и към кой да ги насоча", каза още дамата. От половин месец тя вече не вдига телефона си. Пенсионерката пратила писмо до ФИФА, но не последвала реакция. Не успяла да реши проблема и по телефона. Централата в Цюрих реагира едва когато историята й се появи в местен вестник. "Казаха, че са поправили грешката, но хората още звънят. Страх ме е, че някой от тях може да има нужда от помощ, всякакви проблеми изникват", допълни бабата.

В същото време ФИФА взриви за пореден път обстановката в двата най-големи града Сао Пауло и Рио де Жанейро. Фенове се наредиха на опашки по нощите, след като се появи информация, че ще бъдат пуснати в продажба 180 000 билета. Стотици издържаха на невиждания студ от 10 градуса по Целзий, но се оказа, че са пратени за пореден път за зелен хайвер. Пропуските бяха изтъргувани по интернет. Тълпите полудяха и искаха да щурмуват касите. Наложи се да се намесва полиция, за да ги разпръсне. Организаторите обявиха, че за мачовете на Бразилия, Аржентина и Испания вече няма билети.

Забраниха брашното, приличало на дрога

Брашното и други прахообразни вещества попаднаха под забраната на ФИФА. Причината е, че те може да се окажат наркотици. Вчера централата пусна пълен списък с неща, които ще бъдат преследвани от полицията. Сред тях са вувузелите, спрейове, стимуланти, шезлонги, стълби, столове, животни с изключение на кучетата водачи. Запалянковците няма да може да идват на мачовете с храна, която не е приготвена на стадиона, както и с течности, продавани на друго място. Табуто включва също таблети, айфони, портативни компютри, камери, фотоапарати и всичко останало, което може да прави снимки. Според бразилците обаче не е ясно дали може да носиш цигари и запалки. В една точка те са позволени, но друга ги отрича.

Рокаджии гледат мачовете в Каварна

Заради съвпадението на "Каварна рок 2014" (27-29 юни) и световното по футбол организаторите на фестивала обещаха и футболни емоции на ст. "Калиакра" в морския град. За феновете ще има специална видеостена с размери 6 на 8 метра, на която ще бъдат предавани мачовете от Бразилия. В рамките на фестивала ще има и два футболни турнира. Детският футболен турнир "Мама, татко и аз" ще се проведе на 28 юни от 11,00 ч на стадиона в Каварна. Ден по-рано, отново на надуваема площадка на стадиона, е предвиден турнирът 2х2 за състезатели над 18-годишна възраст.

Виля се отказа от националния

отбор на Испания. Голмайсторът обяви, че след края на Мондиала той ще напусне Ла Роха. "Не ми е приятно да кажа, че се отказвам, но е ясно, че на Мондиала ще изиграя последните си срещи с националния тим. Сега искам да се наслаждавам от първия ден, да направя силен Мондиал и защо не, да се опитаме да сложим още една звезда", сподели 32-годишният Давид.

Смъртни заплахи заради Фалкао

получи футболистът на четвъртодивизионния френски отбор "Шасле" Сонер Ертек. Причината е, че той контузи Радамел през януари в мач от турнира за Купата на Франция. Поради тази причина Фалкао отпадна от състава на Колумбия за Мондиала.

Капело шпионира Мболи

снощи по време на контролата на Алжир срещу Румъния. Националният селекционер на Русия бе сред зрителите, за да си води записки за представянето на африканците. Именно срещу Райс Мболи и компания е първият мач на "сборная" за световното.

Щерката на треньор скочи

на феновете. Мишел "Въшкарката" Ерера защити баща си Мануел "Въшката" за загубата на Мексико с 0:1 от Босна и Херцеговина. "Падахме за пръв път от 7 мача и веднага ревете! Като бием, всички сме от Мексико, а като паднем, плачете!", атакува сънародниците си Мишел. Баща й пък нападна колегата си Сафет Сушич. "Той е лъжец, обяви един състав, а после пусна съвсем друг", беснееше Ерера.

Хърватите превзеха плажа

в Сао Жоау, където е базата им. Селекционерът Нико Ковач отмени тренировката, планирана след пристигането. Той прецени, че играчите са изморени. След кратък престой във фитнеса балканците се опънаха на шезлонгите. Те бяха посрещнати от родата на натурализирания бразилец Едуардо. Капитанът Дарио Сърна пък запуши устите на местните журналисти. "Как ще спрем Неймар? Лесно. Той може и да не играе. Откъде сте сигурни, че Сколари ще го пусне като титуляр", отсече капитанът на "Шахтьор".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай