Болт си осигури $15 млн. и мина през Октоберфест

Болт си осигури $15 млн. и мина през Октоберфест | StandartNews.com

Мюнхен. Световният рекордьор на 100, 200 м и 4 х 100 м Юсеин Болт посети традиционния празник на бирата Октоберфест в Мюнхен. Светкавицата бе в баварската столица, за да преподпише спонсорския си договор с фирмата за спортна екипировка Puma. Новият контракт на Болт изтича след олимпиадата в Рио 2016 г. Според неофициална информация шесткратният олимпийски шампион ще получи 15 млн. долара. Отделно ще има и премии за нови световни рекорди и титли от най-големите първенства на планетата.

Болт рекламира Puma от 11 г. При предишното преподписване между Юсейн и концерна за спортна екипировка през 2010 г. спринтьорът се превърна в най-високоплатения лекоатлет. Той сложи подписа си под договор за 10 млн. паунда за 3 години. Преди това рекордът се държеше от Елена Исинбаева (Рус), която в началото на 2009 г. се договори със спортната фирма Li Ning за сумата от $7,5 млн., които рускинята трябва да получи в рамките на 5 г.

След като си оправи финансовото състояние поне до 2016-а, Болт разпусна на Октоберфест, облечен в традиционен баварски костюм. „Когато си в Мюнхен, трябва да участваш в културата... October Fest 2013 ....", написа Болт в страницата си във Фейсбук и пусна свои снимки от партито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай