Бургаските читалища с редица инициативи за 3 март

И тази година бургаските читалища предвиждат редица инициативи и събития по случай националния празник - 3 март и годишнината от Освобождението на България от турско робство.

Бургаските читалища с редица инициативи за 3 март | StandartNews.com

редица инициативи и събития по случай националния празник - 3 март и годишнината от Освобождението на България от турско робство.
 Читалище „Фар 1946“ в областния център  организира IV – ти конкурс за рисунка и литературна творба, посветен на националния празник. Народно читалище „Христо Ботев 1937“ – Бургас организира изложба и рецитал на самодейците от школите при читалището.  Дрего бургаско светилище - „Пенчо Славейков 1983“ инициира презентация на тема „Нашата свобода“ пред ученици от началния курс. Ще бъде дискутирана темата за връзката между имената на бургаските улици и най-бележитите личности и събития от времето на Освобождението. Кварталното читалище „Възраждане 1927“ в  кв. „Рудник“, съвместно с пенсионерския клуб „Кунка Драгоева“, организира концерт – спектакъл с патриотични песни. Селското читалище „Съгласие 1905“ – в Българово, съвместно с кметството, организира тържествен ритуал  с поднасяне на венци и цветя в костницата на храм „Св. Атанасий“ и издигане на националния флаг. Ученици от основното училище „Васил Левски“ ще представят празнична програма по този повод. Българовци в бурагс пък оргинаазират факелно шествие от областния център до родния град.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай