Политолог: На тези избори интересните ще са ДПС

Коментар на Димитър Ганев и Първан Симеонов

Политолог: На тези избори интересните ще са ДПС | StandartNews.com

„Придържаме се към формулата 5+2. Тоест, 5 сигурни партии и 2, за които решаваща ще бъде предстоящата предизборна компания. Не са изключени размествания, но вече по-голямата част от хората са решили дали и за кого ще гласуват. Първото място изглажда ще е за ГЕРБ. Борба ще има по-скоро за третото място и тя ще е между ДПС и „Има такъв народ””, заяви в ефира на „Здравей, България” политологът от „Тренд” Димитър Ганев. Според него големият въпрос е дали в НС ще бъдат 5, 6 или 7 формациите в НС.  

„Партията на негласуващите ще е най-интересна на тези избори. Ако случаите на коронавируса продължават да растат, активността на гласуващите ще спадне. Очакваме своя глас да дадат 3 милиона души. COVID-19 може да направи бариерата по-ниска и някои партии, които са на ръба, могат да се надяват на по-добро представяне”, коментира Първан Симеонов, политолог от „Галъп”. По думите му на тези избори интересни ще са ДПС, защото могат да бъдат партньор и отляво, и отдясно.

„Няма как да се направи каквото и да е управление, ако в него не присъства или първата, или втората партия. Тоест, или ще има управление около ГЕРБ, или около БСП. По всяка вероятност ГЕРБ ще получи първи мандат за съставяне на правителството. След това предизвикателствата ще са огромни. Много партии заявиха, че няма да влизат с други формации”, каза още Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай