Трима министри преразяха две ленти в Лозница

Пречиствателна станция за води и обновен парк отварят врати ден преди празника на града

Трима министри преразяха две ленти в Лозница | StandartNews.com

Разград. Трима министри се срещнаха в Лозница и прерязаха лентите на два нови обекта, които влизат в действие ден преди празника на града 6 септември.

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова и министърът на труда и социалната политика доктор Хасан Адемов откриха пречиствателната станция, която е част от напълно завършен вече проект за воден цикъл на стойност 20 млн. лв.

14 млрд лв. са нужни на страната ни за осъвременяване на ВиК инфраструктурата й. В следващия програмен период България ще получи от Брюксел около 2,5 млрд.лв за водни проекти. Обновлението на ВиК мрежите е скъпо, а нуждите от инвестиции големи, но евросредствата ще помогнат много на страната ни да модернизира водния сектор, обясни министър Михайлова.

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков пък откри обновения градски парк в Лозница. В реконструкцията и модернизацията на зеления ландшафт са вложени 1,4 хил. лв. Проектът е финасиран със средства по Програмата за развитие на селските райони.

28 млн. лева, предназначени за благоустройство на малките общини, стоят неусвоени по Програмата за развитие на селските райони. Греков напомни, че тези средства могат да бъдат използвани от местните управи до края на настоящия програмен период на ЕС, който приключва в края на тази година и прикани общините да предложат разработки, които заслужават финансиране.

На тържеството по случай откриването на парка се стекоха много деца. Кметството зарадва малчуганите с безплатен сладолед за всяко дете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай