Стотици деца и възрастни с колела около Благоевград

Стотици деца и възрастни с колела около Благоевград | StandartNews.com

Стотици велосипедисти се включиха в четвъртък в инициативата „Спорт - бъди независим" в Благоевград. Начело на почетната колоездачна обиколка на града застана заместник - кметът по строителството и сигурността в общината Антоанета Робева. Колоната потегли пред сградата на Американския университет в България, премина по булевардите „Св. св. Кирил и Методий" и „Св. Димитър Солунски" и улиците „Александър Стамболийски", „Христо Силянов" и „Митрополит Борис", за да финишира отново на площад „Георги Измирлиев".

„Беше едно приятно изживяване и се радвам, че застанах редом до тези млади хора. Приятно се изненадах, че има толкова много любители на велосипедите. Пожелавам от името на кмета на община Благоевград Атанас Камбитов и от свое име да се увеличава броят на колоездачите, към които да бъдем толерантни на пътя", каза зам.-кметът Робева на финалната права.

Целта на инициативата е да се стимулира обществеността да спортува и да се популяризира колоезденето не само като спорт, но и като начин за придвижване. Обиколката на Благоевград бе част от съпътстващите събития по повод Третата глобална седмица за пътна безопасност на тема "Децата и безопасността на движението по пътищата", с официално лого "Спаси живота на децата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай