Откриха новоремонтирана пощенска станция в Смолян

Откриха новоремонтирана пощенска станция в Смолян | StandartNews.com

Смолян. Заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров откри новоремонтирана пощенска станция в Смолян. Това съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Офисът се намира на ул."Наталия" в кв."Райково". Пощенската станция е открита през 1912г., а последния ремонт на сградата е правен през 1996 г., съобщи изпълнителният директор на „Български пощи" Валентин Петков.

Пощенската станция вече работи. Тя е тридесет и четвъртата в страната, която бива ремонтирана през последната година, каза по време на откриването заместник-министърът. И уточни, че през последните 12 месеца десет нови пощенски станции са включени за работа в online режим.

„Към момента 34 офиса са с интернет свързаност. Осигурена е възможност в 30 станции за инкасиране на местни данъци и такси на общини, които са сключили договори с дружеството", добави Тодоров.

Заместник-министърът бе на посещение в Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев" в града, където откри кабинет по информационни технологии. Компютрите в залата са
предоставени със съдействието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай