На нови алеи ще се радват велосипедисти в Благоевград

На нови алеи ще се радват велосипедисти в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Продължава работата на община Благоевград за подобряване на градската инфраструктура. Готови са велоалеите по улиците „Преслав" и "Броди". Извършено е ново асфалтиране и рехабилитация на улица „Панайот Волов", на финалната права са строителните и монтажните работи по улиците „Солунските атентатори" и „Гемеджиите".

 

Ремонтът се прави за пръв път от над 30 години и цели трайното подобряване на градската среда в квартал „Струмско". Направени са необходимите замервания и геодезически заснемания на планираните за ремонт пътни участъци. И по трите улици е предвидено полагането на плътен слой асфалтобетон и изграждане на пътна маркировка. Ще се изравнят нивата на канализационните шахти и пътното платно, за да се подобрят условията за движение на автомобилите и да се осигури безпроблемно оттичане на повърхностни и дъждовни води.

 

Проектът „Зелена и достъпна градска среда в Община Благоевград" предвижда изграждане на няколко велоалеи и рехабилитацията на десетки улици. Започнаха строителните работи по ул. „Атон", ул. „Преслав" и ул. „Славянска". Скоро ще стартира и рехабилитацията на булевард „Пейо Яворов", където ще бъде изградена нова велоалея с помощта на специализирана пътностроителна техника. Проектът се финансира по ОП „Регионално развитие" 2007-2013 г. и е на стойност 3 168 628,50 лв. с ДДС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай