Изборният ден във Варна протича нормално

В първия час от гласуването избирателите са били повече, в сравнение с миналата неделя

Изборният ден във Варна протича нормално | StandartNews.com

Варна. Изборният ден във Варна започна нормално и протича спокойно. Това потвърди за „Фокус" Кристиян Богоев, зам.-председател на Общинската избирателна комисия (ОИК). Времето е топло и това предполага по-висока избирателна активност, в сравнение с миналата неделя, когато валеше.

Тази неделя варненци ще гласуват в 385 избирателни секции. Всички са отворили врати навреме. До момента няма сигнали за нередности, обяснява Богоев.

В няколко лечебни заведения, във варненския затвор, в ареста и в Дома за стари хора "Гергана" има подвижни избирателни секции за всички там, които желаят да упражнят своето право на глас.
Предвидено е изборният ден да завърши в 20 часа, а от ОИК съобщават, че след този час ще допуснат до изборните урни само хората, които чакат на опашка пред тях.

Все още няма актуална информация от МВР по случая с купуване на гласове от вчера, при който бяха задържани общинаря Янко Танев и още десет души.

Днес варненци избират между Христо Бозов, независим кандидат, подкрепен от БСП и Иван Портних от ГЕРБ. Около 290 000 души имат право на глас. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай