Банкери стават актьори в името на благородна кауза

Банкери стават актьори в името на благородна кауза | StandartNews.com

Кърджали. Непрофесионални актьори - служители на ПроКредит Банк, ще представят в Кърджали „Малкият принц". Необикновеният спектакъл гостува на театър „Димитър Димов" със сцена „Кадрие Лятифова". Освен че искат да запознаят малки и големи с произведението на Екзюпери, банковите служители набират средства за лечението на болни деца от социално слаби семейства.

Събраните средства постъпват директно в сметката на фонд „ПРОтегни ръка". Той е сформиран от служителите на банката през 2004 г. и досега е подпомогнал лечението на над 1700 малчугани. Миналата година служителите доброволци сформират пътуваща театрална трупа, за да набират повече средства за болни деца, които кандидатстват за помощ в „ПРОтегни ръка". Поставят за пръв път „Малкият принц" по едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери на голямата сцена на Софийската опера. Оттогава непрофесионалните актьори играят представлението на над 34 сцени и до момента са събрали над 160 000 лева.

„Вярваме, че нашето представление носи надежда не само на децата в затруднено здравословно положение. Стараем се със спектакъла да зарадваме, а и да повдигнем духа на хората в залата. Искаме да ги накараме да погледнат отвисоко проблемите и да си дадат сметка, че тяхната малка подкрепа днес, е значима за някого", споделя Диана Новакова, експерт „Човешки ресурси", която изпълнява главната роля в постановката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай