Крисия пяла в Кубрат като Лили

9-годишната звезда от "Шоуто на Слави" свикнала да слуша музика още в корема на майка си

Крисия пяла в Кубрат като Лили | StandartNews.com

Разград. "Мамо, звънят от шоуто!", "Да побързаме и да изберем песен", "Хайде!" - репликите, накъсани, радостни, пълни с вълнение, хвърчат във въздуха, зареден с напрежение и очакване. Крисия Тодорова от Разград, която изправи на крака публиката с певческите си умения, демонстрирани в "Шоуто на Слави", се готви за поредната битка по пътя на славата. Третокласничката от училище "Васил Левски" излезе на последната права в конкурса за сценична партньорка на другото дете чудо в спектаклите на Дългия - г-н Андреев. 9-годишното момиченце ще се състезава с последните си 3 съпернички, достигнали до финала след жесток кастинг, в който участваха 770 невръстни таланти от цялата страна.

"Криси пее почти от бебе. Беше още двегодишна, когато я забелязахме, че имитира звездите от музикалните програми на телевизиите. Не можеше да говори, не знаеше значението на думите, но вокалите й бяха безупречни. Пееше с ла-ла-ла, на-на-на, измисляше си думи, но в музиката безпогрешно повтаряше оригинала", разказва майката Ангелина Петрова. Ейнджи обяснява певческия талант на дъщеря си с факта, че докато била бременна с нея, постоянно слушала музика. Макар да е родила три деца, Ейнджи смайва с грациозната си фигура и лъчезарната си усмивка.

Преди да се омъжи, била балерина

във варненската опера. Занимавала се с музика и танци, така че всичките приятели на семейството са убедени, че талантът на Криси не е дошъл от нищото.

Ангелина не е сигурна дали дарбата на дъщеря й е продължение на нейната артистична кариера, но сама свързана със сцената, насърчава момиченцето си. Когато Криси станала на 6, я записали в музикалната школа "Илия Бърнев" в Разград. Година по-късно започнала да работи с вокална педагожка от Търговище. Участвала е във фестивала "Звезден път" в Разград. Още помни, че там изпълнила две песни - "Усмивката" и "Бяла тишина". Първата награда обаче дошла по-късно на надпреварата "Медени звънчета" в Кубрат, който се провежда под патронажа на великата Лили Иванова. Там Криси взела третата награда за изпълнението на "За тебе бях" от репертоара на примата. Пяла и парчето на Роси Кирилова "Както да и не". В списъка с наградите била вписана като дете от Търговище, защото по това време се готвела в певческата школа в съседния на родния си Разград.

От миналата година с Крисия работи педагожката Свилена Дечева. Малката ученичка е много дисциплинирана. Всеки ден пее поне по два часа, а когато има урок в школата, поне още толкова. "Ама аз и като нямам уроци, пак пея или слушам музика. После съм пред компютъра, избирам музикални пиеси, слушам и си тананикам", нетърпеливо обяснява малката чаровница. Въпреки че отделя много време за музиката, Крисия

изобщо няма проблеми в училище

След пеенето най-много обича математиката и за решаването на задачи няма никаква друга оценка, освен шестица.

Крисия активно участва във всички проекти на класа, разказва учителката й в училище "Левски" Елка Иванова. Не само тя, а и майка й активно подпомагат многобройните инициативи на децата. Самата Ейнджи, която е треньор по източни бойни изкуства, с удоволствие поела ангажимент да тренира малчуганите от училището в Деня на предизвикателството. Всеотдайна като майка си, Криси повтаря примера й.

Идеята 9-годишното момиченце да се пробва в "Шоуто на Слави" не дошла нито от малката, нито от близките й у дома. В семейството на Ангелина и Марин Тодорови растат три момичета - Тифани на 13, Крисия на 9 и Марина на 5. Всички те знаят, че Крисия несъмнено е талант, но за тях това е нещо обичайно, като част от домашния пейзаж. Приятелите на Ейнджи, които много пъти са слушали дълбокия вълнуващ глас на малката, убедили майката да пусне детето си да се пробва на голямата сцена. "Мъжът ми се занимава с бизнес. Зает е много. У дома за децата отговарям аз. И взех решението, но не ми беше лесно. И сега се вълнувам и малко се страхувам. Съзнавам, че на тази крехка възраст славата е нещо трудно и опасно. Моля се да е за добро и вън от конкурса животът ни да продължи, какъвто си беше и преди", обяснява развълнувана майката.

Сега всяка минута на двете е ангажирана. Заедно с вокалната педагожка избират песните за следващия тур на състезанието. "Току-що ни звъня Маестрото. Евгени пита готови ли сме с репертоара", нетърпелива е Криси. Сценичните тоалети са грижа на майката. Там помага и каката Тифани. "У нас сме много жени, имаме аксесоари, дрешки, нещо пригаждаме, друго комбинираме", признава Ангелина. Крисия щастливо информира, че прическите за сцената й ги прави отново мама, а

"тати ще купи пианото"

И обяснява, че музикалният инструмент вече е поръчан и скоро ще пристигне у тях.

Иначе Крисия е напълно отдадена на сценичните си планове. Когато се изправила за първи път в студиото на Слави, се смаяла от това колко много деца са дошли да пеят и да се конкурират с нея. Струвало и се, че другите са по-добри и ще изберат тях. Докато дойде нейният ред в кастинга, изминали 7 часа. Не се изморила да чака, излязла на сцената спокойна и извила глас. Бурните ръкопляскания я засипали още на първото прослушване. Но тя не вярвала, че е прескочила най-трудната бариера. "Знаех, че тя може повече от това, което показа в дебютното си изпълнение, но видях, че пеенето й направи впечатление на всички и се успокоих", признава майката. А когато чула да съобщават името й и разбрала, че продължава нататък, Крисия избухнала във възторг. Крещяла, скачала, смеела се. Зад кулисите започнали да й повтарят: "тихо, тихо, разваляш реда".

Но после еуфорията завладяла и околните. Първо скочили да я прегръщат сестрите й. Тифани я гушкала, малката Марина подскачала щастливо. "Тя много не разбира какво точно става, но се радва", обяснява Криси. После се прибрала в Разград и се върнала на училище. Посрещнали я като истинска звезда - прегръдки, целувки, възторзи и така е от Коледа до сега.

Междувременно Фейсбук страницата на Крисия с изпълненията от шоуто вече е събрала над 70 000 лайквания. Криси не знае дали ще стигне до финала на певческия конкурс, но е повече от убедена, че няма да спре да пее. "На 8 приключих с куклите. Вече се забавлявам само с музика", обяснява 9-годишната звезда. На Нова година, докато теглени късмети от баницата, всички в дома на Криси си пожелали здраве, а тя поискала мама, татко, тя и сестричките й да са щастливи заедно, както досега. Не казва дали плановете й за щастие включват задължителна победа в конкурса на шоуто, защото вече е наясно, че най-голямото щастие за твореца е да създава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай