Уилям разби сърцето на Кейт. Причината

Не може да повярва, че синът им ще учи в Итън

Уилям разби сърцето на Кейт. Причината | StandartNews.com

След две години и половина бъдещият крал на Великобритания и най-голямото от децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, принц Джордж, ще излети изпод крилото на родителите си.

Щом момчето навърши 13 години, негов втори дом ще бъде престижният пансион за Итън, от който са завършили баща му и чичо му, припомня списание Хелоу.

Миналото лято Джордж вече разглеждаше училището с родителите си. И сега, казват кралски вътрешни лица, въпросът за влизането на наследника на трона вече не стои.

Това решение на Уилям обаче е разбило сърцето на Кейт Мидълтън. Според източник на In Touch Weekly, принцесата на Уелс не е фен на еднополовите училища и е буквално "съкрушена" при мисълта с какво може да се сблъска синът й.

Нещо повече - тя мрази времето си в пансион за момичета в Бъркшир. Там беше ужасно тормозена и сега се страхува, че Джордж ще страда заради това.

Дълго време Кейт не беше съгласна със съпруга си за решението да изпрати Джордж в Итън, въпреки че това е традиция. Тя смята, че изпращането на сина й в такава задушна институция за висшето общество противоречи на всичките им усилия за модернизиране на монархията.

Освен това отчаяно ще й липсва Джордж - изданието цитира думите на кралски приближен.

За да бъде приет в Итън, Джордж ще трябва да положи изпит - 150-минутен тест за вербални и умствени разсъждения. Само след задоволителен резултат принцът ще може да заеме стаята си в интерната.

Джордж ще живее там пет дни в седмицата и ще може да се връща при родителите си през почивните дни.

В момента престолонаследникът посещава подготвително училище в Ламбрук заедно с осемгодишната си сестра принцеса Шарлот и петгодишния си брат принц Луи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай