Печка на твърдо гориво задуши мъж и жена

Печка на твърдо гориво задуши мъж и жена | StandartNews.com

Благоевград. Жена издъхна след задушаване от печка на твърдо гориво, а мъж е с опасност за живота. Трагедията се разигра тази нощ в симитлийското село Брежани. Сигнал за двамата, които са намерени в безпомощно състояние в жилището, е получен от съсед около 12:27 часа днес на тел.112. Комшията забелязал дим да излиза от дома им.

В жилището живеят 39-годишен мъж от Брежани и 31-годишна жена от съседното село Полена. След извеждането им от сградата пристигналият медицински екип е констатирал смъртта на жената, а мъжът е транспортиран за лечение в МБАЛ - Благоевград с опасност за живота. Полицейските служители са извършили оглед и е са открили следи от насилие по телата на двамата. Няма констатирани данни за извършено престъпление. По първоначална информация се касае за нещастен случай. Двамата са се задушили от печка на твърдо гориво.

Мъжът Кирил Ч. е работил като строител, а загиналата Стойна е била шивачка. Двамата живеели от няколко години на семейни начала, нямат деца. По данни на очевидци кюнците били намерени паднали, в последните дни печката не дърпала и пушела много в стаята. Двамата живеели в миньорския блок на първия етаж в село Брежани. Бащата на Кирил Йордан е бивш миньор. Пострадалият мъж е настанен за лечение в реанимация на благоевградската болница, на командно дишане е.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай