Модни тенденции, които са били забранени в миналото

Били забранени със закон

Модни тенденции, които са били забранени в миналото | StandartNews.com

Някои от днешните практики, далеч не били толкова тачени в миналото. Трябва да знаем, че сме привилегировани да имаме тази възможност, тъй като е имало периоди, в които едни от най-емблематичните експерименти с дрехи и аксесоари са били забранени със закон. Тези ограничения са активно прилагани по политически причини, а в някои случаи причините са били доста по-повърхностни. 

Дамските панталони - колкото и да сме свикнали с тях, в миналото жените е трябвало да извоюват правото си да носят панталони, тъй като тази дреха е смятана за типично мъжко облекло, пише women. 

Това със сигурност ще ви прозвучи странно, но през 2014 година Русия, Беларус и Казахстан забраняват производството, вноса и продажбата на синтетично дантелено бельо. Забраната изтъква аргумента, че материалът не абсорбира влагата и може да създаде дерматологични проблеми.

Друг интересен факт е, че през 14 век закон във Великобритания забранява на бедните семейства да носят коприна и кожа, както и лилав цвят – той е бил „запазена марка“ на елитарните прослойки на обществото.

Между 1938 и 1959 година в САЩ са забранени късите панталонки.

Всички мъже са луди по жени с тънки талии, корсетът е нещото, което помага на дамите да изглеждат перфектно. Но той може и да бъде опасен, защото създава затруднения с дишането и свободното движение на тялото.  През Първата световна война в САЩ има недостиг на метал, който е компенсиран със спирането на производство на корсети.

И последно – в миналото се е смятало, че късата коса е свидетелство за нисък социален статус. В началото на 20-ти век обаче жените масово започнали да отрязват косите си, в името на половата революция.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Васил
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи