Майсторите на сутрешния блок

Ани и Николаев залагат на пресметната атака, Генка и Караджов се хвърлят с репортерско "напред"

Майсторите на сутрешния блок | StandartNews.com

София. Състезанието между Ани Цолова/Виктор Николаев и Генка Шикерова/Константин Караджов откровено изтощава зрителите, които всяка сутрин от понеделник до петък щракат с дистанционното. Целта е заветна - хем да не изпуснат новините и политическия сеир, хем да се наслаждават на надпреварата между екранните двойки. Още преди да са свършили сутрешните блокове, в сайтовете бъка от коментари и хейтъри, а малко по-късно стартира официалната инвазия на рейтингите. В подобни моменти всяко средностатистическо човешко създание се пита: как ли се чувстват самите водещи?

Ани и Виктор би трябвало вече да са попретръпнали, въпреки че отидоха на чуждо място. Трудно е да се разбере дали постоянно са със слушалки в ушите, тъй като ги снимат в подходящия ракурс. Не е лесно да се прецени дали из коридорите на Нова прехвърчат флуиди на завист заради слуховете, касаещи заплатите им - едва ли не тройно повече в сравнение с bTV. Каквото и да става зад кадър, Виктор е по-хладнокръвен - като мъж. Той е минал през доста медии, което е напълно закономерно. И през цялото това време е преживял уникални приключения - в разградския "Оберон", "Дарик", БНР, БНТ. В началото на пътя му, когато е студент, дори го наричат "детето-чудо". По това време е в "Дарик" и задава неудобни въпроси с момчешки непукизъм. Подхвана Юлия Берберян, която обиди де що има журналисти с една гадна дума. Невинно анкетира Иван Костов, а той му извика на пресконференция: "За какъв се преживявате? Ама моля ви се - оттеглете си въпроса!". Николев винаги е сдържан и елегантен.

Публично се разнежва само пред страхотната си дъщеря. Живее с майка й Людмила Железова от БНР, но и двамата са надраснали темата за брака. Това подсказва, че Виктор няма нищо общо с консерватизма. Нито пък с излишната автоцензура. Може би защото баща му е вестникар. Виктор е завършил механотехникум, така че в юношеството си е по-далеч от българския и литературата, но въпреки това кандидатства журналистика. Много е нахъсан, каквото и да предприеме. Неслучайно се твърди, че именно той е навил Ани да отиват в Нова.

Цолова май все още се чуди дали е взела правилното решение, въпреки че дуетът им поне засега е железен. Тя често е в устата на светските хроникьори - отслабна за нула време след раждането на сина си Калоян, поддържа отличната форма във фитнеса, ходи на кокили, плаче на романтични филми, мъжът й от bTV отиде в ТV 7. Тя пък прелетя в bTV от "Канал 3". Направи тандем с Николай Бареков и за кратко с Димитър Павлов. Сега в малкото НДК останаха и повечето й приятелки.

Между тях е и Генка Шикерова, която седна в стола на предишното й студио. На Шикерова хич не й се искаше да нарушава рахатлъка си - документалистика и материали за съботно-неделните предавания. Сега обаче е на тръстиката от ранни зори. Много е непосредствена - често се усмихва и споделя представите си за политиката и живота едно към едно. Дори се смя, когато зрителка се обади с подозрението, че се е появила с дрехи на Ани. "О, тя е по-слаба от мен", грейна Генка. Това обаче не й пречи да се хвърля по репортерски напред - като истинска потомка на Райна Княгиня. Шикерова е от Панагюрище и в нея няма нищо сладникаво, въпреки фамилията. Момичето се държа достойно, когато плъзнаха приказки, че има нещо повече от добро приятелство с Любо Нейков. Много е дискретна - не обича да води насам-натам Неделчо, бащата на дъщеричката им Александра. Генка вече беше на работа в Нова и в Канал 3. Освен във втория сезон на "Сървайвър" участва в третия на екстремното шоу "Форт Бояр". Това допълнително кали характера й, пък и издаде, че е постоянно готова за битка. Затова сега е доволна, че до нея е Караджов, с когото заедно оцеляха при безумни условия на глад и студ.

А Косьо също е готов да се жертва в името на почтената битка и заплатата. Доказа го при разговора с Лютви Местан. Караджов е много симпатичен. Кара сноуборд и стига до bTV с колело, за да не мърси природата в многострадалната ни столица. Пишеше за нея и във вестник "Сега". През април обаче вдигна страхотен шум заради отказана информация за пътуванията на футболни отбори с правителствения "Авиоотряд 28". Пада си по авангардните джаджи. Има собствен блог и пише авторски материали в btvnews.bg. Няма да се даде на Виктор.

Така че надцакването между майсторите на сутрешните блокове продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай