Хубост без скалпел

Хубост без скалпел | StandartNews.com

Когато и да се огледа една дама в огледалото или в предното стъкло на автомобила си, винаги остава недоволна - просто иска още и още. Когато същата дама си направи селфи, също е склонна да признае претенцията си - дали пък не може да стане по-хубава?

Съмненията винаги доказват мерака за качество, но информацията е не по-малко важна. А от последните новини, идващи от световните конгреси по антиейдж медицина, става ясно, че скалпелът е все по-малко желан. Експертите първо правят скенeр диагностика, с помощта на която получават 3D изображение. То разкрива състоянието на кожата в дълбочина. "Наяве излизат дори скритите пигментации - които не са видими с просто око, както и разширените кръвоносни съдчета в дълбочина.

Тестът показва степента на хидратация на кожата, разширените пори, състоянието на колагено-еластиновата мрежа, степента на бръчките", коментира д-р Сияна Живкова, която неотдавна се върна от международния конгрес по естетична медицина в Прага. Там са били обсъждани най-новите инжекционни техники, заместващи оперативния лифтинг. Оказва се, че срещата в Прага е била революционна - дори бразилският пластичен хирург Маурицио де Майо, един от светилата в областта на бюти индустрията, е гласувал за неоперативния лифтинг.

"Ако се върнем назад във времето, преди повече от 20 години, когато естетиката прохождаше, ще установим бързината на нейното развитие. В началото се запълваха бръчиците. След това се правеха скули. Днес на мода е създаването на структура - с триточков, петточков и осемточков лифтинг", казва д-р Живкова. Защото с напредването на възрастта лицевите структури се променят и подкожната мастна тъкан започва да намалява обема си, костите изтъняват и се свиват. Резултатите - отпускане на лицето, бръчки и уморен вид.

Неоперативният лифтинг се случва чрез филъри, в чиято основа са заложени авангардни технологии. Чрез тях лицето не само е ревитализирано, но остава в естествения си вид. Въздействието е върху долината на сълзите, околоочната и назолабиалната зона, устните, брадичката. Например с триточковия лифтинг се повдигат веждите, с петточковия се оформят скулите. Идеята е цялостно подмладяване, а не запълване на една бръчка, защото това може да продължи до безкрай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай