БТВ изненада всички! Ето кой може да заеме мястото на Хекимян

Назначението може да стане факт, въпреки че официално тече конкурс за длъжността

БТВ изненада всички! Ето кой може да заеме мястото на Хекимян | StandartNews.com

Източник: бТВ, архив

Дългогодишният кореспондент на бТВ и Нова телевизия в САЩ Ясен Дараков най-вероятно ще заеме овакантения от Антон Хекимян пост на шеф на новините в бТВ, съобщава БЛИЦ.

Въпреки че в момента тече конкурс за най-важната длъжност в медията, Дараков сам намекна, че най-вероятно е победителят в състезанието.

Това той направи с пост във Фейсбук от Атланта, като написа: „Това е моят последен Ден на благодарността за известно време…“. Признанието недвусмислено намеква, че журналистът планира да се завърна в родината, което може да е свързано единствено с новата му работа.

Любопитното е, че в конкурса участват и по-голямата част от кореспондентите на бТВ в чужбина, сред които Васил Христов от Лондон и Десислава Минчева от Париж.

Очевидно ръководството на телевизията иска да постави на шефското място човек, който не е свързан с политическите процеси в страната, за да минимализира щетата от неочакваното кандидатиране на Антон Хекимян за кмет на столицата, което създаде подозрения за топли връзки на журналисти от медията с политиците.

Ясен Дараков е изпратил своя биография за включването в конкурса, в която се представял като човек, който е работил за най-големите чуждестранни медии. На българските зрители той е известен най-вече като човек, който години наред прави кореспонденции от церемониите по раздаването на Оскарите.

Но това не е всичко. Името му е замесено в няколко сериозни скандала с организирането на турнета на български актьори в САЩ. Той влиза в остро противоречие с един от най-известните продуценти у нас Кирил Кирилов заради неуредени сметки, носещи му тежки имиджови щети, пише Filternews. Дараков освен това е човекът, който участва активно в уреждането на турнета отвъд океана и на голяма част от попфолк звездите.

През 2013 г. той е сред активните участници при създаването на телевизия BIT на милионерите Павел и Румен Вълневи, които започнаха проекта с Нери Терзиева и Ралица Василева. Задачата му тогава е да изгради организацията на BIT в САЩ.

След основаването на телевизията, подкрепяща несполучилата партия на Цветан Цветанов, той става неин главен редактор, но през 2015 г. е принуден да напусне отново след скандали за неуредени сметки. Тогава става кореспондент на Нова телевизия, която също напуска през 2019 г.

Твърди се, че една от първите задачи на Дараков, ако стане шеф на новините в бТВ, е да ги преопакова и да ги върне отново на екран.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Уйко ви
преди 4 месеца

Е на това вече му се казва: пълна интелектуална деградация...

Откажи
Тони
преди 4 месеца

Точно и вярно!

Откажи