Близо 300 души продължават да чакат в "Арена Армеец"

Близо 300 души продължават да чакат в "Арена Армеец" | StandartNews.com

Близо 300 души продължават да чакат, за да обработят бюлетините и протоколите от секционните избирателни комисии. Това съобщиха членове на СИК, които тази сутрин най-сетне напуснаха залата.

„52 часа ни отнеха изборите – от неделя, при които ни беше забранено да напускаме района на спортната зала", обяснява потърпевш.

„Оградени отвсякъде. Не сме спали. Стояхме там два дни кошмарни. Стояхме до бюлетините. Пускаха ни само на терасите", обясни друг член на СИК.

„Бяхме охранявани като екзотични животни. Беше ни забранено да излизаме и да търсим храна по наш вкус. В началото бяхме около 5000 души", разказа друг човек, попаднал в ада с бюлетините.

„При попълване на протоколите, от указанията трудно се разбираше какво точно се попълва. В „Люлин" в нашата секция бяхме готови около 12-12:30 ч., но тогава стана ясно, че се иска за всички застъпници протоколите да бъдат подписани от всички членове. Забавиха ни принтерите. Приключихме към 2:30-3 часа сутринта", оплака се член на секционна избирателна комисия, който си тръгна от "Арена Армеец" тази сутрин.

Членовете на СИК все още не знаят каква сума ще получат за работата в изборния ден и голямото висене. Някои предположиха, че ще вземат 75 лв., но при всеки сумата е различна в зависимост от това дали е председател, секретар или член на СИК.

„Вчера излезе решение на ЦИК за тези два дни да бъдет компенсирани с два допълнителни почивни дни", обясни мъж пред Нова тв.

Стандарт Нюз припомня, че вчера много хора припадаха заради напрежението покрай тромавата обработка на изборните документи. Носилки хвърчаха из залата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай