Алена разкри. Как ни влияе пълното слънчево затъмнение

Настъпва на 8 април

Алена разкри. Как ни влияе пълното слънчево затъмнение | StandartNews.com

Астрологът Алена посочи как ще ни се отрази пълното слънчево затъмнение, което предстои на 8 април.

То не повлиява по никакъв начин като астрологично тълкуване или въздействие върху психиката хората от Източното полукълбо, включително и в България.

Това посочи пред “Труд news” астрологът Светлана Тилкова - Алена по повод нароили се спекулации в социалните мрежи, че явлението ще има огромен ефект върху хората по нашите географски ширини.

Всъщност първото пълно слънчево затъмнение от 2017 г. насам ще е видимо в Западното полукълбо. “Явлението няма да е недостъпно за наблюдение от Източното полукълбо и България. Ето тук се крие разковничето и за настоящото пълно слънчево затъмнение, обстойно и напоително тълкувано от хора, неизвестно наричащи себе си астролози, с което профанизират тази точна наука”, категорична бе Алена.

Като астрологични характеристики пълните слънчеви затъмнения повлияват единствено хората и държавите в сравнително тясната ивица най-много до 15 000 км дължина и до 270 км ширина на полосата на пълната лунна сянка върху земната повърхност, независимо колко голяма е зоната на видимост на затъмнението.

“Тези параметри на пълното слънчево затъмнение са границите, в които астрологът прави своето тълкуване. Често допускана грешка е тълкуването на затъмнение някъде на Земята.

Пренебрегва се съзнателно или от незнание, че затъмненията не повлияват едновременно цялото човечество, а само попадналите в зоната на видимост на затъмнението в глобален план, и в полосата на пълната лунна сянка в рождения или друг вид личен хороскоп.

Също често допускана грешка е и възприемането като едно и също на площта, върху която преминава пълната лунна сянка и териториите, от които е видимо пълното слънчево затъмнение.

Астрологичното изчисление и тълкуване на дата, час, минута на раждане съвпадащи със слънчево затъмнение се прави само за хората попадащи в полосата на пълната лунна сянка в мига на тяхното раждане, но не и попадналите в диаметъра на лунната полусянка, които не са повлияни от затъмнението”, уточни Алена и допълни - “тази е причината настоящото пълно слънчево затъмнение да не повлиява по никакъв начин като астрологично тълкуване или въздействие върху психиката хората от Източното полукълбо, включително и в България.

Всичко друго е неастрологична фантазия”.

Започва от Тихоокеанското крайбрежие

“Началото на затъмнението започва от Тихоокеанското крайбрежие на Мексико, навлиза в САЩ, като преминава през Тексас, Оклахома, Арканзас, Мисури, Илинойс, Кентъки, Индиана, Охайо, Ню Йорк, Върмонт, Ню Хемпшир и Мейн, преди да премине през Канада - Нюфаундленд, Лабрадор и приключи в Нова Скотия.

Затъмнението ще продължи приблизително четири минути и 28 секунди, което го прави едно от най-дългите пълни слънчеви затъмнения за века, а слънчевата сянка ще е с ширината 198 км”, посочи изрично Алена.

По думите є пълните затъмнения задължително се тълкуват и в индивидуалния хороскоп при раждането на човек, колкото и рядко да е това съвпадение.

“Например през ХХ век са наблюдавани общо 228 слънчеви затъмнения, от които 71 пълни. От тях от България са били видими само две пълни - на 15 февруари 1961 г. и на 11 август 1999 г. Дали в интервала на пълната им фаза има родени деца? Малко вероятно”, каза астрологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай