Топ 3 на едни от най-чаканите концерти през 2024

Легенди в музиката се завръщат

Топ 3 на едни от най-чаканите концерти през 2024 | StandartNews.com

През 2023 г. всички говореха за турнетата на Тейлър Суифт и Бионсе (със сериозен положителен ефект и върху американската икономика), както и за филмите по тях. Други за завръщането на Мадона, минаха прощалните турнета на Елтън Джон и "Аеросмит", сред големите концертни събития бяха и тези на The Weeknd, Хари Стайлс, Роби Уилямс.

Вече е време за плановете за пътуване за концерти през 2024 г. Като някои от големите турнета продължават.

1. "Ролинг Стоунс" и краят на дългото чакане

Едно от големите събития безспорно е турнето на "Ролинг Стоунс", което ще започне през април с концерт в Хюстън, Тексас. През есента на 2023 г. легендарната група издаде албума Hackney Diamonds - първият с оригинални песни след 18 години пауза. Това се оказа истинско събитие за техните фенове, чиято радост се удвои след новината за турне. Засега то включва дати само за Северна Америка, но надеждите са, че бандата ще добави допълнителни дати и за други континенти.

2. Завръщането на Мадона

Кралицата на попа ще продължи да радва феновете си по света и през 2024 г. Нейната световна обиколка The Celebration Tour започна през есента на 2023 г. и ще продължи до края на април 2024 г., когато Мадона ще изнесе последния си концерт от турнето в Мексико.

Европейските концерти приключиха, но предстоят още много в САЩ и Канада.

3. Ед Шийрън, който развълнува българската публика

Турнето "+-=÷×" на британския певец Ед Шийрън е едно от малкото, които ще минат и през България. Той даде начало на световната си обиколка през април 2022 г., която съдържа малко над 115 концерта. Планирано е турнето да завърши през септември 2024 г. в Кипър, а шоуто в България е предпоследно в дългия лист с дати - на 31 август 2024 г. на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Новината, че той ще посети България, силно развълнува почитателите му тук, а системата за билети трудно се справи с наплива от желаещите да се сдобият с пропуск за концерта. Турнето на Шийрън подкрепя т.нар. математически албуми, последният от които - "-", излезе през май 2023 г. Тогава певецът се пошегува, че спира с математическата традиция и наистина го направи.

През есента на 2023 г. той издаде втори албум за една година, но го кръсти Autumn Variations. Въпреки че наруши математическата традиция, концертите на Шийрън продължават и също се радват на огромен успех. През юни по време на концерта си в Ню Джърси той дори постави рекорд за посещаемост и пя пред близо 90 хил. души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай