След 100 години! Откриха изчезнала картина

Тя ще бъде продадена на търг

След 100 години! Откриха изчезнала картина | StandartNews.com

 Открита картина на Густав Климт във Виена, за която се смяташе, че е изчезнала за почти един век.  

Картината, озаглавена Portrait of Fraulein Lieser ("Портрет на фройлайн Лизер"), е една от последните творби на световноизвестния художник. Картината е смятана за изгубена в продължение на около 100 години - докато не се появява отново в частната колекция на австриец. 

Според австрийски медии творбата е видяна за последен път на публично място през 1925 г. и досега е била известна на експертите само чрез черно-бяла снимка. 

Оттогава местонахождението на творбата остава загадка. Картината е открита в семейна вила близо до Виена. 

Картината някога е принадлежала на семейство Лизер, които са били богати еврейски индустриалци във Виена.  

Виенската аукционна къща "Им Кински" оценява стойността на картината на повече от 50 млн. евро. 

"Преоткриването на този портрет, един от най-красивите от последния творчески период на Климт, е сензация", заявиха от аукционната къща. 

"Творбите му, особено портретите на успели жени от висшата класа в началото на века, се радват на най-голямо признание в световен мащаб”, посочва оттам.  

"Картина с такава рядкост, художествено значение и стойност не е била предлагана на пазара на изкуство в Централна Европа от десетилетия", допълват от аукционната къща. 

Картината ще бъде продадена на търг на 24 април, след което ще бъде представена в цял свят, като ще бъде изложена на различни места, включително във Великобритания, Швейцария, Германия и Хонконг. 

Картината на Климт "Дама с ветрило" (Lady with a Fan) беше продадена за 85,3 млн. паунда на търг в Лондон през юни, което постави нов рекорд за произведение на изкуството, продадено на търг в Европа. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
koralle700
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи