Нов триумф за Георги Господинов

Каза силни думи в Женева

Нов триумф за Георги Господинов | StandartNews.com

Поредно отличие за български писател. Георги Господинов получи наградата на Фондация "Константин и Зиновия Кацарови" в Женева, съобщи на Фейсбук страницата си Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица".

Отличието му бе връчено за романа "Времеубежище" и за разпространението на българския език и култура по света.

"Всеки е сам в своето пътуване, особено в съня и в смъртта. Но е важно кой ще ти държи ръката по време на това пътуване! Променяйте пустинята. Всеки ден, всеки час, по малко! Нека всеки я променя в сферата, в която работи и живее!", казва Господинов.

Константин Кацаров (1898-1980), професор по международно право, има забележителна кариера в България и Швейцария. Въпреки че прекарва живота си предимно в Швейцария, той никога не прекъсва връзката си с родината.

Основава фондацията през 1969г. с цел подкрепа в обучението и развитието на български учени и таланти, припомня асоциация "Канатици".

Днес Фондация "Константин и Зиновия Кацарови" продължават да предлага стипендии на млади български учени, за да развиват академичната си кариера при условие, че се върнат в България, където да приложат наученето.

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Анастасия
преди 4 месеца

На мен ли ми се струва само или наистина ГГ е най-преекспонираният и преекспониращ се български писател? Малко скромност и творческа самовглъбеност за сметка на нескончаемите рекламно- маркетингови акции не е излишна...Според мен.

Откажи