Любим цигулар се завръща в София

В програмата на събитията са включени произведения на Моцарт

Любим цигулар се завръща в София | StandartNews.com

Цигуларят Юлиан Рахлин се завръща в България за концерт със Софийската филхармония на 29 февруари. В програмата на събитията са включени произведения на Моцарт, а диригент е Георги Димитров. 

В рамките на концерта ще прозвучат увертюрата "Лучио Сила", Концерт за цигулка и оркестър №3 в сол мажор и Симфония №36 "Линц".

Юлиан Рахлин е солист, диригент, камерен изпълнител, преподавател и артистичен директор.

Музикалното си образование завършва във Виенския университет за музика и изкуства в класа на Борис Кушнир. Взема частни уроци при Пинкас Цукерман в Ню Йорк, който го насърчава да продължи да развива свиренето си и на виола, разказват от Софийската филхармония. По-късно Рахлин започва да изучава дирижиране при Марис Янсонс, като e напътстван в това поприще и от Даниеле Гати.

Концертира с оркестри под диригентството на Лорин Маазел, Рикардо Мути, Владимир Ашкенази, Волфганг Савалиш, Бернард Хайтинк, Марис Янсонс, Джеймс Ливайн, Невил Маринър, Зубин Мета, Йехуди Менухин, Роджър Норингтън, Кшищоф Пендерецки, Андре Превен, Мсистлав Ростропович, Еса-Пекка Салонен и др.

В областта на камерната музика си партнира с изпълнители като Марта Аргерич, Мстислав Ростропович, Гидон Кремер, Евгений Кисин, Юрий Башмет, Денис Мацуев, Янин Янсен, Вилде Франг, Миша Майски, Лейф Ове Андснес, Максим Венгеров, Ланг-Ланг и др.

През 2000 цигуларят огранизира в Дубровник фестивала "Юлиан Рахлин и приятели".

Рахлин е артистичен директор и на фестивала "Златна есен" в двореца Естерхази в Айзенщат (Австрия).

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай